Tips voor je wheels: waarom jij een auto moet leasen!
Life

Tips voor je wheels: waarom jij een auto moet leasen!

Gerust en op je gemak zit je het lekkerst. Dat geldt ook voor je auto. Als je alles duidelijk en makkelijk geregeld wil hebben is een lease auto de ride voor jou. Maar welke lease-vormen zijn er en welke past het beste bij jou? Wij leggen het je uit!

De chillste vorm van een auto leasen

Lease plannen komen in verschillende soorten en maten. Als je een bedrijf hebt en de auto op de zaak wil zetten steekt het allemaal net wat anders in elkaar vergeleken met particuliere lease. Business lease heeft van alles met je boekhouding te maken. Laat je daarover dus goed inlichten door je boekhouder en het lease bedrijf. Een bedrijf hebben is echter zeker geen vereiste voor een fijne lease auto.

Financial lease

Dit is een zakelijke vorm van leasen. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een manier om de financiering voor de auto voordelig te regelen. Onderhoud, verzekering en dergelijke kosten zitten daar niet bij inbegrepen. Je betaalt op deze manier de auto via een leasebedrijf in termijnen, in plaats van in één keer een bak met geld uit te geven. Dat kan financieel net een stukje lekkerder zitten.

Tips voor je wheels: waarom jij een auto moet leasen!

Operational lease

De meest zorgeloze vorm van een auto leasen is operational lease. Je betaalt bijvoorbeeld bij Neerlandlease een overeengekomen vast bedrag per maand en klaar ben je. Verzekering, belasting, onderhoud, reparatie en nog meer: alles zit er bij in. Je hoeft alleen nog maar te tanken.

Een nieuwe dikke bak of een mooie occasion

Als je een auto gaat leasen heb je ook nog eens de vrijheid om te kiezen of je een gloednieuwe auto wil of voor een occasion gaat. Een nieuwe auto leg je meestal wat meer voor neer, en dat moet maar net in je budget zitten.

Een occasion is dan weer voordeliger, omdat de dagwaarde al een stuk gedaald is. Je moet wel rekening houden met een maximale looptijd van 5 jaar en de maximale leeftijd van de auto. De auto mag binnen de looptijd van je lease overeenkomst niet ouder dan 10 jaar zijn.

Kort maar krachtig gezegd biedt een auto leasen je de mogelijkheid om lekker zorgeloos in je wagen te stappen en dit op voordelige manieren te kunnen doen. Wat wil je nog meer?