tips tegen snurken
Health

Last van snurken? Dit zijn de beste tips tegen snurken

De kans is aanwezig dat je behoort tot de 45% van de volwassenen die op z’n minst af en toe snurkt. Als dat niet zo is ken je waarschijnlijk wel iemand die het doet. Hoewel er vaak grappen worden gemaakt over snurkende mensen, is en blijft het een serieuze zaak. Probeer in dat geval eens deze tips tegen snurken.

De beste tips tegen snurken

Om te beginnen is snurken ontzettend vervelend voor je partner, wat stressvol kan zijn. Zo kan snurken serieuze problemen veroorzaken in je huwelijk of relatie. Maar dat is niet alles. Bij 75% van alle mensen die snurken gaat dit gepaard met obstructieve slaapapneu (wanneer de ademhaling tijdens de slaap gedurende korte perioden wordt verstoord).

Dit verhoogt het risico op hartaandoeningen. Maar wat kan je eraan doen? Om te beginnen is het belangrijk dat je voorzichtig bent met alle verkrijgbare sprays die claimen je van het snurken af te helpen. Als je op zoek bent naar serieuze hulp, raadpleeg dan altijd eerst een arts.

tips-tegen-snurken

Wat kan je doen tegen snurken?

Gelukkig is het niet altijd noodzakelijk om een medisch specialist te raadplegen. Er zijn genoeg methodes te vinden die je zelf kan uitproberen om van je snurk problemen af te komen. Geloof ons, je partner zal je hier eeuwig dankbaar voor zijn. Klaar voor de tips?

1. Afvallen kan helpen

Dit betekent natuurlijk niet dat alleen mensen met overgewicht snurken. Is het echter zo dat sinds je bent aangekomen, je meer bent gaan snurken? Dan kan wat gewicht verliezen zeker helpen om de grootste problemen met snurken te stoppen. Probeer in dit geval dus wat gewicht kwijt te raken.

2. Verander je kussen

Allergenen in de slaapkamer en in je kussen kunnen bijdragen aan snurken. Wanneer heb je bijvoorbeeld voor het laatst je bed opgemaakt en je kussens vervangen? Huisstofmijten hopen zich op in kussens en kunnen allergische reacties veroorzaken die kunnen leiden tot snurken. Als je je huisdier in je bed laat slapen kan dit ook snurken tot gevolg hebben.

tips-tegen-snurken

3. Drink genoeg water

We kunnen dit niet vaak genoeg zeggen. Bepaalde afscheidingen en openingen in je neus worden ‘plakkeriger’ als je uitgedroogd bent, wat snurken kan veroorzaken. Drink dus voor het slapengaan genoeg water om de kans op snurken zo klein mogelijk te maken. Dit is de dagelijkse hoeveelheid water die je nodig hebt.

4. Verander je slaappositie

Slaap je vaak op je rug? Dan zakt de basis van je tong en je gehemelte naar de achterwand van je keel. Deze blokkade kan een trillend geluid veroorzaken tijdens je slaap. Zorg er dus altijd voor dat je op je zij slaapt. Deze kleine verandering is één van de beste tips tegen snurken.

tips-tegen-snurken

5. Vermijd alcohol voor het slapen

Als algemene vuistregel geldt bij deze tip dat vier tot vijf uur voor het slapengaan alcohol drinken, het snurken erger maakt. Probeer dus kalmerende middelen zoveel mogelijk te vermijden. Tenminste, als je wil dat het snurken minder wordt. Wel zo prettig voor je wederhelft.

Gezonde dagelijkse routines

Wij denken dat snurken één van de grootste irritaties zijn waar relaties op stuk lopen. Of je moet het natuurlijk niet erg vinden om op een andere kamer te slapen. Beter voorkomen dan genezen, zullen we maar zeggen. Op zoek naar meer artikelen op het gebied van gezondheid? Lees ook eens één van de onderstaande: