Life

Op deze manier begin je ontspannen aan jouw vakantie

ontspannen vakantie tips

De zomervakantie staat voor de deur. Veel mensen trekken dan het liefste de deur achter zich dicht, om daarna op een vakantiebestemming bij te komen van de dagelijkse hectiek dat werk en gezinsleven met zich meebrengt. Toch hoor je steeds vaker dat mensen helemaal niet uitgerust terugkomen van vakantie. Dat komt omdat ze zich tijdens hun vakantie nog steeds bezighouden met andere zaken dan uitrusten. Wij weten hoe je dit kunt voorkomen.

Checklist afvinken en afspraken cancelen

Mensen zijn vlak voor de vakantie geneigd om toch nog even ‘dat project af te ronden’ of nog even bij bekenden langs te gaan. Dit moet je zoveel mogelijk vermijden. Er moet al zoveel worden geregeld als je op vakantie gaat, dus cancel zoveel mogelijk afspraken die geen prioriteit hebben, en laat het werk voor wat het is. Het bedrijf gaat (als het goed is) niet failliet als je even wat gas terugneemt.

Daarnaast is het maken van een checklist van essentieel belang om rust in je hoofd te creëren. Als je een afvinklijstje maakt met alles wat je nog moet regelen voordat je op vakantie gaat, dan kun je dagelijks rustig aan de gang met één of twee taken tegelijk. Verder hoef je nergens aan te denken, want dat staat allemaal op papier. Als de lijst is afgewerkt dan weet je zeker dat alles is gedaan voordat je het vliegtuig pakt.

ontspannen vakantie

Ontspanning en een paar dagen rust

Als het mogelijk is dan neem je een paar dagen vrij voordat je op vakantie gaat. De overgang tussen werk en vakantie kun je gebruiken om geestelijk te schakelen. Ruim in die paar dagen je huis op, pak rustig je koffer in, en geniet van een terrasje. Overzicht is belangrijk, dat heb je niet als je nog van alles voor de vakantie moet regelen én ook nog aan je werk moet denken. Door een paar dagen rust te nemen kom je vanzelf in ‘vakantiemodus’.

Als je de bovenstaande tips opvolgt dan zul je merken dat je een stuk minder gestrest op vakantie gaat, en dat het op je bestemming veel makkelijker is om alles (maar dan ook echt alles ) los te laten. Het draait tenslotte om bijkomen. Het leven is al druk genoeg, dus neem de tijd om die batterij op te laden. Een laatste tip: laat die smartphone even voor wat het is, en geniet van de kleine dingen om je heen.

vakantie tips ontspanning