Life

De 7 beste tips voor een goede lange afstandsrelatie

lange afstandsrelatie tips

Als jullie smoorverliefd zijn, maar ettelijke kilometers van elkaar af wonen, dan wordt een relatie onderhouden best een lastige opgave.
Er zijn uiteraard verschillende communicatiemogelijkheden, zoals Whatsapp, Skype en postduiven, maar dat is toch anders dan gezellig in elkaars armen op de bank liggen. Wij hebben de tips om een lange  afstandsrelatie te laten slagen.

1. Vertrouwen is enorm belangrijk

De eerste tip voor het slagen van jullie lange afstandsrelatie is wederzijds vertrouwen. Jij gaat met je vrienden de kroeg in, en zij staat op dat moment misschien te twerken op de bar in een club. Als jullie genoeg van elkaar houden dan blijft het daarbij, en vertrouwen jullie elkaar compleet hierin. Want als er geen vertrouwen is, dan is een lange afstandsrelatie gedoemd om te mislukken. Dit geldt trouwens ook voor doorsnee relaties.

2. Prik een nieuwe datum

Als jullie na een weekend vol liefde en standjes voor gevorderden afscheid moeten nemen, dan voelt de realiteit als een koude douche. Zorg er daarom voor dat er meteen een nieuwe datum kan worden geprikt. Dan hebben jullie beiden iets om naar uit te kijken. Ondertussen kunnen jullie videobellen, telefoonseks hebben, en gebruik maken van andere vormen van virtueel contact.

lange afstandsrelatie

3. Maak alles bespreekbaar

Communicatie is alles. Vooral als jullie niet samen zijn, dan kunnen kleine zaadjes uitgroeien tot grote monsters, en dan hebben we het in dit geval niet over kinderen, maar over gedachten. Ventileer je emoties en maak alles bespreekbaar in jullie lange afstandsrelatie. Dan weten jullie beiden wat er speelt, en kan het worden uitgesproken. Beter een goede ruzie, dan een zwijgzame relatie, vooral als er een flinke afstand tussen zit.

4. Zorg ervoor dat het vuurtje blijft branden

Een liefdesvuur dat langzaam dooft is pijnlijk. Hou het daarom spannend. Bouw de spanning op in de periode voordat jullie elkaar weer gaan zien. Stoute appjes zoals ‘het zit in mijn broek en komt steeds dichterbij jou’ doen het altijd goed. Zij weet uiteraard niet dat je het over een treinkaartje hebt. Blijf elkaar in elke vorm verrassen. Lees ook even de beste locaties voor seks op openbare plekken en ga eens op avontuur.

lange afstandsrelatie

5. Vermijd gevaarlijke situaties

Ze heeft liever dat je op zaterdagavond naar Netflix kijkt, dan dat je samen met je ex-vriendin in een parenclub flessen champagne naar binnen giet. Vertrouwen is de norm, maar er zijn ook grenzen. Dus zorg ervoor dat je haar geen reden geeft om jou te wantrouwen, en vice versa. Wees transparant en geef eerlijk aan hoe je erin staat. Dat bespreek je natuurlijk vooraf en niet achteraf. Maak dus duidelijke afspraken met elkaar. Fouten in een relatie kunnen funest zijn.

6. Probeer elkaar zoveel mogelijk te bezoeken

Er hangt geen prijskaartje aan de liefde, maar wel aan een liter benzine of een treinkaartje. Het mag wat kosten, maar dan kunnen jullie wel extra genieten van dingen die andere stellen als vanzelfsprekend beschouwen. Oké, dat viersterren-diner zit er niet meer in, maar is een simpele picknick niet romantischer in zijn eenvoud?

lange afstandrelatie

7. Doe dingen samen

Ook al zijn jullie fysiek niet samen. Speel een online spelletje, volg dezelfde serie, of ga lekker videobellen terwijl jullie hetzelfde noedel-gerecht klaarmaken. Het schept een band. Wees creatief! Een wandeling maken terwijl er een videochat openstaat kan ook leuk zijn. En blijf aftellen, voordat jullie het weten kunnen jullie elkaar weer in de armen sluiten. Een lange afstandsrelatie hoeft helemaal geen straf te zijn.