Travel

Met dit slimme trucje ligt jouw koffer gegarandeerd als eerste op de bagageband

koffer-eerste-bagageband-tip
(Foto: Freepik)

Op vakantie gaan is een van onze favoriete bezigheden. Een van de weinige vervelende dingen tijdens jouw reis is het wachten op de bagage, voornamelijk als je op de terugweg bent. Maar wist je dat je tijd kunt besparen door een simpele lifehack? Dit gaat jou al snel een half uur schelen per reis.

Je hebt uren gevolgen, bent door de douane en bent klaar om je koffer op te halen. Daar sta je dan, in afwachting tot je eindelijk jouw bagage herkent en door kunt. Al dat wachten is vanaf nu verleden tijd. Er is namelijk een manier om jouw bagage als eerste op de band te laten verschijnen en jouw reis nog soepeler te laten verlopen.

Nooit meer wachten op jouw koffer?

Via Reisleven kwamen wij op deze handige travel hack. Met deze simpele truc is reizen voortaan nog comfortabeler. Er zijn namelijk twee manieren om jouw koffer, uiteraard met AirTag, vooraan te krijgen op de bagageband. Het is wel een beetje sneaky, vertel het dus zeker niet door.

De truc heeft te maken met breekbare spullen. Als je jouw koffers incheckt op het vliegveld worden ze gelabeld en daarna op de lopende band gelegd. Vanaf dit moment ben jij de controle kwijt en moet je maar hopen dat alles goed komt. Maar wist je dat er speciale fragile stickers zijn voor breekbare spullen?

Deze sticker geeft aan dat de spullen in de koffer breekbaar zijn en er daarom goed voor gezorgd moet komen. Deze koffers worden als laatste in het ruim geladen en belanden daarom als eerste op de bagageband. Gaat dit te ver of is het gewoon erg slim? Wij houden het ergens in het midden.

koffer-tip-tijd-besparen-bagageband

Een extra handige tip

Dit is niet de enige tip. Er is namelijk ook nog een plan B, mocht plan A je te ver gaan. Je kunt ook als een van de laatste mensen inchecken. Op die manier komt jouw koffer ook als laatste bij het vliegveld aan en gaat hij er als eerste weer uit. Spoiler: dit is natuurlijk geen garantie.

Mocht dit wel lukken? Dan scheelt het je al snel een half uur wachten op jouw bagage. Dat is pure winst! Meer reistips? Hier vind je de slimste tips rondom jouw volgende avontuur.