tiny_house_ikea
BRON: JOSIAH AND STEPH PHOTOGRAPHY
Living

Tiny house kopen? Dat kan nu spotgoedkoop bij Ikea!

Er zitten zoveel voordelen aan het verhuizen naar een tiny house – en IKEA wil de mensen die hierin geinteresseerd zijn een kijkje geven in deze niet alledaagse levensstijl. Daarom heeft IKEA een duurzaam en betaalbaar klein huis ontworpen. De ruimte is nu beschikbaar voor virtuele rondleidingen.

De voordelen van een Tiny House

Wat zijn tiny houses en wat betekent deze term precies? De trend is de laatste jaren uitgegroeid tot een begrip. Mensen kiezen er massaal voor om de ruimte waarin ze wonen te verkleinen, te vereenvoudigen en simplistischer te leven.

Over het algemeen hebben deze tiny houses een lagere milieu-impact dan grotere woningen. Kleine huizen staan op kleiner land, hebben minder elektriciteit nodig, genereren minder uitstoot en hebben minder bouwmaterialen nodig.

Tiny House kopen bij IKEA

Samen met merkstudio Vox Creative creëerde IKEA het “stijlvolle, duurzame en betaalbare” tiny house van slechts 18 vierkante meter.

De inspiratie kwam door hun “gedeelde toewijding aan duurzaamheid, inclusiviteit en innovatie.” Het doel van dit project is om te bewijzen “dat iedereen, waar dan ook, een duurzamer leven kan leiden”, aldus IKEA.

Tiny house kopen
BRON: JOSIAH AND STEPH PHOTOGRAPHY

Dit prachtige mobiele huis werd eigenlijk al in maart gebouwd. IKEA was van plan het huis mee te nemen op een tour door de VS en te stoppen bij verschillende evenementen in het hele land zodat mensen kennis konden maken met dit project.

tiny house ikea
BRON: JOSIAH AND STEPH PHOTOGRAPHY

Het Tiny house krijgt de naam Boho XL, kost rond de 60.000 euro, en staat uiteraard vol met IKEA meubilair. Da’s logisch.

tiny_house_ikea
BRON: JOSIAH AND STEPH PHOTOGRAPHY

Het huis is erg duurzaam en komt compleet met verlichting, zonnepanelen en dubbel glas. Wil jij een tiny house kopen? Dan is dit je kans!

tiny_house_ikea
BRON: JOSIAH AND STEPH PHOTOGRAPHY