Tinder algoritme daten
Media

Omzeil het Tinder algoritme met 5 tips voor meer matches

Online daten is de afgelopen jaren uitgegroeid tot iets normaals. Maar of de algoritmen van datingapps zijn ontworpen om succesvolle matches te maken of om gebruikers langer op de app te houden, is lange tijd onduidelijk geweest. Gelukkig kunnen we op die vraag nu eindelijk antwoord geven.

Tinder algoritme online daten

Stel, je bent op zoek naar een partner met bepaalde karaktereigenschappen of uiterlijke kenmerken. Je kunt via de gemiddelde datingapp niet precies filteren op de persoon in wie je geïnteresseerd bent.

Volgens een blog die afgelopen maart door Tinder is uitgebracht, houdt hun app geen afkomst bij. Om te beginnen evalueert het leeftijd, geslacht en afstand. In tegenstelling tot andere dating-apps houdt Tinder geen statistieken bij over je persoonlijkheid, of mogelijke compatibiliteit met andere gebruikers.

Tinder daten algoritme

Op het blog werd uitgelegd dat het algoritme het gedrag en de likes van een gebruiker evalueert bij het samenstellen van een stapel potentiële matches. Het Tinder-algoritme evalueert dus alleen leeftijd, locatie en app-gedrag. Toch hebben veel gebruikers moeite om een partner te vinden.

Tinder als wingman

De AI van Tinder is vergelijkbaar met ’s werelds slechtste wingman die niet wil dat je je droompartner vindt. In plaats daarvan zal de app je actief pushen naar mensen waarvan het denkt dat ze meer in jouw klasse passen. Dit behoort onder andere tot het verdienmodel van de dating-app.

Het idee achter deze zogenaamde ‘Elo-score’ was dat Tinder mensen zou arrangeren op aantrekkelijkheid. Elo-scores worden gebruikt om gebruikers te rangschikken, maar in de context van Tinder: hoe meer mensen het profiel van een persoon leuk vinden, hoe hoger de score wordt.

Geheime Tinder hack van gegevensexpert

Zoals de meeste van ons waarschijnlijk weten vindt een match plaats als twee gebruikers elkaar naar rechts swipen om wederzijdse interesse te tonen. Of die interesse leidt tot een gesprek of een ontmoeting in het echte leven is per persoon verschillend.

Tinder algoritme daten

Jack Ballinger, een datawetenschapper uit het VK, overtuigde acht van zijn vrienden om hem hun Tinder-data te geven. Met de informatie die hij kreeg stelde hij een volledige analyse samen om patronen te zoeken op basis van gebruik, gedrag en succes.

Ballinger ontdekte interessante trends die hem naar deze vijf Tinder-tips voor zijn vrienden leidden:

1. Gebruik Tinder op zondag om 21.00 uur. Zo heb je het meeste publiek.

2. Stuur doordachte berichten en gebruik volledige woorden (geen afkortingen).

3. Vraag om een date of telefoonnummer tussen het 20e en 30e bericht.

4. Wees positief, maar niet te overdreven.

5. Het eerst bericht is het belangrijkst – zeg iets anders dan alleen ‘hey’, streef naar een lengte van ongeveer acht woorden, voeg een emoji toe en wees niet te expliciet (met scheldwoorden of overdreven vunzige taal).

Deze 5 tips zijn misschien niet van toepassing voor iedereen die de app gebruikt. Ze zijn wel een goed voorbeeld van hoe je je gegevens kunt gebruiken voor een betere strategie.

Feit of fabel?

Hoewel deze tips voor online daten misschien niet van toepassing zijn op iedereen die de app gebruikt, zijn ze een goed voorbeeld van hoe we onze gegevens kunnen gebruiken om je date strategie naar een hoger niveau te tillen. Als je het algoritme begrijpt, kun je de app effectiever gebruiken en je eigen persoonlijke slagingspercentage verbeteren.

Tinder voelt misschien aan als een gratis app waar iedereen er mag wezen, maar naarmate het platform groeit, moet het profielen op een gepersonaliseerde manier ordenen. Doen ze dit niet, wordt het onmogelijk om een match te vinden. De Elo-scores maakten gebruikers misschien ongerust, maar het tegendeel is waar.

Tinder, net als alle andere dating-apps, is ervoor bedoeld om mensen met elkaar te connecten. Het heeft dus een bepaalde stimulans nodig om gebruikers te koppelen aan mensen die bij hen passen.