Living

5 tips om thuiswerken succesvoller en leuker te maken

thuiswerken

In deze tijd met het coronavirus zijn er steeds meer mensen die thuiswerken. Dat heeft zijn voor en nadelen. Lekker vanaf de bank met een kop koffie je werk doen is soms wel lekker, maar de hele dag thuis zitten gaat op een gegeven moment vervelen. Dus hoe ga je thuiswerken leuker maken? Begin maar met het lezen van dit artikel, wij hebben de tips.

1. Begin de dag met structuur

Je moet er in ieder geval voor zorgen dat je de dag begint zoals je ook zou doen als je naar kantoor zou gaan. Sta elke dag op dezelfde tijd op, spring onder de douche, en trek je normale kleding aan. Het is bewezen dat je dan frisser en productiever werkt. Maar soms heb je gewoon geen zin in je nette kloffie, maar heb je wel een online vergadering. Dan is een thuiswerk suit perfect voor jouw zoom-meetings.

2. Zorg voor rustgevende muziek

Op kantoor heb je te maken met telefoongerinkel en het slappe geouwehoer van je collega’s. Tijdens thuiswerken kan het oorverdovend stil zijn. Zet daarom rustgevende achtergrondmuziek op, dat breekt de stilte maar leidt niet af. Als je toch verlegen om een praatje zit dan kun je altijd nog een korte wandeling maken en een bakkie doen met de plaatselijke vakkenvuller in de supermarkt.

thuiswerken1

3. Werk in een aparte ruimte

Het is moeilijk concentreren als je in de woonkamer werkt en de legoblokjes en katten vliegen om je oren. Een aparte ruimte om in te werken, zoals een kantoor in of aan huis, helpt je om effectiever en geconcentreerder te werken. Even een rondje door het huis voor een kop koffie is dan meteen even een uitje. Het helpt ook als je jouw werkruimte zo minimalistisch mogelijk indeelt.

4. Doe ondertussen iets ontspannends

De boog kan niet de hele dag gespannen staan. Je hebt niets aan een burn-out. Neem tussendoor even de tijd om te relaxen, ook al is het maar een kwartiertje. Ga even mediteren, of in de zon zitten. Dat kwartiertje pauze moet compleet los staan van je werk.

Je zult zien dat het ook ten goede komt aan de productiviteit. Een ontspannen geest is een creatieve geest. Een kwartiertje op een loopband of roeitrainer na een werkdag helpt ook om jezelf even helemaal los te schudden van het thuiswerken.

thuiswerken3

5. Zorg voor goed meubilair

Met je laptop tussen de kussens van de bank werken is verre van ideaal. Zorg ervoor dat je een goed bureau hebt, en het juiste materiaal om zo productief mogelijk te kunnen werken. Te lang zitten is ook niet goed, dus biedt bijvoorbeeld een zit-sta bureau uitkomst. Dan kun je letterlijk je benen even strekken tijdens het thuiswerken. Een goede bureaustoel is ook geen overbodige luxe.