thuis trainen fitness essentials apparatuur
Health

Thuis trainen? 7x de beste fitness essentials voor jouw home gym

Fit blijven met routines zijn belangrijk, vooral tijdens een pandemie. Kun jij niet dagelijks de sportschool in, en train je nu daarom thuis? Dan is het belangrijk om de juiste fitness spullen in huis te hebben. Thuis trainen is de beste oplossing om betaalbaar en makkelijk fit te blijven. Daarom hebben wij de 7 beste en betaalbare fitness essentials voor je op een rijtje gezet.

Thuis sporten met deze handige spullen

Door alle soorten producten en apparatuur zie je soms de bomen door het bos niet meer. Om je op weg te helpen hebben wij een aantal producten op een rijtje gezet die je gemakkelijk en goedkoop in huis kunt halen. Met deze essentials ga je gegarandeerd gas geven deze winter!

1. Resistance Bands

De  meest eenvoudige producten zijn vaak de nuttigste trainingsapparatuur. Resistance Bands zijn een must-have voor jouw thuis training. Er zijn veel verschillende weerstandsbanden. Ze zijn er in verschillende breedtes, hoe dikker de band, hoe meer weerstand deze biedt.

Maar als er iets is wat we kunnen leren van weerstandsbanden, is het dat het niet alleen door de beginnende sporter mag worden gebruikt. Ze verdienen zelfs een plek in de kast van de meest ervaren sporters. Je kunt hier een starterpack aanschaffen.

Thuis trainen fitness essentials

2. Domyos Woodbike

Fitnessaparatuur is goed voor de gezondheid, maar staat vaak erg matig in jouw interieur. Deze Domyos Woodbike van Decathlon is van een ander niveau. Deze hometrainer is namelijk bedacht om sport en interieur op een leuke manier te combineren. Perfect voor jouw cardio-sessies en hij stijlvol in jouw huis. Deze woodbike is hier met 35% korting te scoren.

thuis trainen hometrainer domyos

3. Boks pads

Train jij liever samen? En ram je het liefst al je frustratie eruit na een lange werkdag? Dan is het een goed idee om boksen te overwegen. Heb je geen bokszak? Geen probleem. Deze boks pads zijn perfect voor een techniektraining. Geschikt voor beginners/halfgevorderden die hun snelheid, kracht en nauwkeurigheid willen ontwikkelen. Ook deze pads zijn bij Decathlon te koop!

4. Kettlebell

Kettlebells zijn voor fitnessjunks onmisbaar. Een Kettlebell-training helpt krachtigere onderarmen en een sterke grip te ontwikkelen. Ze hebben dikkere handvaten dan normale stangen, vandaar dat je grotere kracht in de onderarm kunt ontwikkelen.

Door de vorm, en het handvat, kun je oefeningen uitvoeren die je niet kunt doen met een normale dumbell of barbell. Perfect geschikt voor een thuis training. Je shopt hier verschillende gewichten.

thuis trainen kettlebell

5. Push-up board

De push-up is bij iedereen bekend, in bijna elk trainingsschema komt deze oefening wel voor. Met dit board kun je intensiever opdrukken, in 6 verschillende posities voor 6 verschillende oefeningen. Het apparaat is polsvriendelijk en makkelijk te gebruiken. Onmisbaar tijdens een intensieve chest day. Je kunt hier een push-up board scoren.

6. Activity tracker

Meten is weten. Met deze activity tracker weet je precies wat de status is. Deze houdt jouw dagelijkse beweging bij en geeft je reminders als je jouw doelen nog niet hebt behaald. Deze activity tracker is een must-have voor iedereen die bezig is met gezondheid. Je kunt hem hier kopen voor een zacht prijsje.

thuis trainen activity tracker

7. Yogamat

Na het trainen is het goed om te stretchen. Als je jouw trainingen thuis afwerkt dan is een yogamat in huis halen helemaal geen slecht idee. Perfect voor buikspieroefeningen, stretchen en misschien een cursusje mindfullness. Je scoort hier een extra slipvaste mat van Decathlon.

Ben jij gevorderd en ben je op zoek naar een extreem trainingsschema? Check dan hier het intense trainingsschema van onze kersverse wereldkampioen Max Verstappen!