Interieur

Zo maak je thuis de ultieme chillplek om elke dag te relaxen

woonkamer man

Er zijn veel mooie en leuke plekken in de wereld, maar zoals je thuis chillt, chill je nergens. Bespaar daarom geen moeite om het relax-gehalte in huis op te krikken. Met deze tips creëer je thuis een waarlijk paradijs van ontspanning.

Het perfecte bankstel

In de woonkamer begint het allemaal bij een heerlijk bankstel. Bekijk eerst welke soort jij het meest comfortabel vindt, want zithoeken zijn in aardig wat kleuren en materialen te vinden. Aanpassen op jouw interieurstijl kan dus altijd later nog.

Zit je graag na een lange dag met de benen omhoog, dan is een hoekbank of U-bank wel wat voor jou. De vorm van deze zithoeken biedt de mogelijkheid om rustig te zitten én je languit te strekken op de bank.

De naam van een loungebank zegt het al: deze chille rakkers zijn speciaal ontworpen om lekker in weg te zakken. Niet helemaal letterlijk, want luxe schuimvulling zorgt voor een goede balans tussen neerploffen op de bank en zachte ondersteuning. Het enige nadeel van een goede loungebank is dat het niet bepaald stimuleert om het meubel te verlaten. Lekker blijven zitten dus.

loungebank

Dé relaxstoel

Je hebt stoelen en je hebt stoelen om te relaxen. Bij een goede relaxstoel is overal aan gedacht: ze hebben de fijnste kussens en kunnen uitgerust zijn met allerlei chille extra’s. Denk dan aan een verstelbare rugleuning, been- en voetondersteuning, een draaibare functie en zelfs een sta-op functie. De sta-op functie lanceert je niet uit de stoel, maar geeft het zetje in de rug dat je wel kunt gebruiken wanneer je de motivatie zoekt om weer op te staan.

Comfortabel in je home office

Het liefst zou je waarschijnlijk ook in je thuiskantoor een relaxstoel neerzetten. Zitcomfort ontbreekt dan zeker niet, maar deze stoelen sluiten niet altijd even praktisch aan op een bureau. Gelukkig zijn er bureaustoelen waarvan het chill-gehalte aardig in de buurt komt bij een relaxstoel.

bureaustoel comfortabel man

Bureaustoelen zijn vaak al verstelbaar, maar komen ook in extra comfortabele uitvoeringen voor. Denk dan aan extra luxe zitkussens en armleuningen of zelfs een ingebouwd relaxsysteem. Voor de langere man is een bureaustoel met verstelbare nekondersteuning een ideale tip.

Je eigen bar in huis

Zitten doe je misschien wel het lekkerst met een koud drankje en snack bij de hand. In een ruime woonkamer of mancave is het een tof idee om je eigen bar te bouwen, maar er zijn ook compactere opties. Met een handige bijzettafel of salontafel kun je bijvoorbeeld een mini bar bouwen – die natuurlijk precies naast je zithoek of relaxstoel staat. Als je het afmaakt met een mini-koelkastje hoef je al helemaal minimaal te bewegen voor een ultieme chillsessie in huis.