Geld & Carrière

Dit is het nieuwe luxe appartement van FvD-leider Thierry Baudet

Appartement Thierry Baudet

Over zijn politieke opvattingen zijn de meningen verdeeld, maar dat het Thierry Baudet privé voor de wind gaat, daar zijn vriend en vijand het wel over eens. Zo kocht de partijleider van het Forum voor Democratie onlangs een luxe appartement in een gewilde buurt in Amsterdam. We zochten voor je uit  om wat voor appartement het precies gaat en wat hij ervoor betaalde.

Baudet koopt luxe appartement in Amsterdam-Zuid

Thierry Baudet blijft in onze hoofdstad wonen. De site Bekende Buren meldt dat hij van zijn huidige grachtenappartement gaat verhuizen naar een veel groter appartement in Amsterdam-Zuid, dicht bij de chique Beethovenstraat en de Zuid As. Hij gaat daar samen met zijn vrouw en zoon wonen, het appartement bevindt zich op de begane grond.

De woning heeft een oppervlakte van 125 vierkante meter en is ingedeeld in een woonkamer, een luxe keuken, drie slaapkamers en een badkamer. Door de marmeren bekleding van de hal maakt de woning meteen bij binnenkomst een chique indruk. Bijzonder aan de woning is verder de voor Amsterdamse begrippen grote tuin achter het appartement: die beslaat dik 160 vierkante meter. De woning stamt uit 1938, maar is volledig gerenoveerd in 2009.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Thierry Baudet (@thierry_baudet)

Hoeveel betaalde Thierry Baudet voor zijn nieuwe woning?

Baudet betaalde voor het appartement een bedrag van 1.441.000 euro. De vraagprijs was 1.350.000 euro, dus de FvD-topman deed daar 91.000 euro bovenop. Meer dan de vraagprijs bieden is in onze hoofdstad niet ongebruikelijk bij gewilde woningen.

Het is dan wel een hoop geld, maar toch geen slechte deal, gezien de almaar stijgende huizenprijzen en schaarste aan woningen. Dat geldt natuurlijk voor vrijwel heel Nederland, maar in Amsterdam is het vaak op zijn zachtst gezegd net een tikje erger.

Nieuwe mijlpaal in zijn privéleven

Gezien de inkomsten en het vermogen van Thierry Baudet zal hij van de financiële afhandeling van zijn aankoop niet wakker liggen. Hij zit er warmpjes bij, net als veel van zijn collega’s: de salarissen en vermogens van onze politici zijn vaak bovengemiddeld. Het is voor Thierry Baudet al de derde mijlpaal in zijn privéleven in betrekkelijk korte tijd.

Eind vorig jaar trouwde hij met zijn grote liefde Davide Heijmans. Op 24 september van dit jaar werd de zoon van Thierry en Davide geboren: Lancelot. Dat was mede aanleiding voor de derde mijlpaal; de verhuizing naar het luxe appartement in Amsterdam Zuid. Daar heeft het jonge gezin veel meer ruimte. De huidige woning van Baudet is een appartement aan een gracht in de Amsterdamse binnenstad, waarvan hij de ruimte ooit omschreef als ‘een postzegel’.

Ben je benieuwd naar hoe het nieuwe appartement van Thierry Baudet er uitziet? Bekijk de foto’s op de site Bekende Buren!