the watcher netflix 1
Netflix

Nieuwe serie The Watcher op Netflix laat kijkers verdeeld achter

Het is op z’n minst opmerkelijk om te zien hoe sommige films en series op Netflix het publiek verdeeld achterlaat. The Watcher is hier een perfect voorbeeld van. De serie wordt omgeschreven als een angstaanjagende thriller/horror. Maar is dit ook zo? 

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal

De serie is gebaseerd op de echte ervaringen van de familie Broaddus. Het verhaal gaat over een gezin die hun ‘droomhuis’ kocht voor $1,4 miljoen, maar er nooit introkken nadat ze dreigbrieven van een stalker begonnen te ontvangen. De stalker noemde zichzelf ‘The Watcher’.

Tot dusver het waargebeurde gedeelte. De rest van de serie is er namelijk bij geschreven. Netflix kocht de rechten van de aanpassing van het verhaal, oorspronkelijk gebaseerd op het artikel van Reeves Wiedeman getiteld ‘The Watcher‘, uit het New York Magazine.

The Watcher op Netflix de moeite waard?

Verhuizen hoort een feest te zijn. Wanneer een onbekend persoon enge brieven begint te sturen, die beweert het huis de afgelopen twee decennia in de gaten te hebben gehouden, zet dat nogal wat druk op de zaken. Dit is precies wat er gebeurt bij het gezin uit de nieuwe Netflix serie The Watcher.

Begrijp ons niet verkeerd – de cast van de serie druipt van het talent. Daar is dus niks mis mee. Toch heb je meer nodig dan alleen getalenteerde acteurs om een serie als deze tot een succes te maken. The Watcher had alles in huis om een geweldige thriller te worden, maar heeft wat ons betreft gefaald.

the watcher netflix

Noem ons kritisch, maar wat op het begin startte als een zeer interessant verhaal met goed bedachte personages, mondde het naarmate de serie vorderde uit in een vlakke ontwikkeling van het plot waarbij de serie er te weinig in slaagt om het publiek angst in te boezemen.

Lees ook eens: