the tinder swindler netflix
Film & Serie

Waarom iedereen The Tinder Swindler moet zien op Netflix

Wat is de slechtste date die je ooit hebt gehad? Misschien was het wel een saai gesprek, of had je date een slechte kledingsmaak. Voor de vrouwen uit de Netflix documentaire The Tinder Swindler ligt de lat voor ‘de slechtste date ooit’ een stuk hoger.

The Tinder Swindler op Netflix

The Tinder Swindler vertelt het verhaal van een meesteroplichter die Tinder gebruikte om vrouwen door heel Europa op te lichten zodat hij zelf het luxe leven kon leiden waar hij altijd van droomde. Volgens een artikel in The Times of Israel ligt het totale bedrag wat hij heeft buitgemaakt rond de $ 10 miljoen.

Shimon Hayut deed zich op Tinder voor als een stinkend rijke diamanthandelaar die de wereld overvloog in zijn privéjet. De documentaire volgt drie slachtoffers van Shimon Hayut a.k.a. Simon Leviev. Cecilie Fjellhoy, Ayleen Charlotte en Pernilla Sjoholm, die allemaal door Leviev werden opgelicht voor honderdduizenden euro’s.

the tinder swindler

Ayleen Charlotte speelt grote rol

Ook is er een speciale rol weggelegd voor de Nederlandse Ayleen Charlotte, die een belangrijke aandeel heeft gehad bij het opsporen van Shimon. We zullen niet te veel ingaan op de documentaire om spoilers te voorkomen, maar één ding kunnen we wel zeggen: iedereen moet The Tinder Swindler gezien hebben.

Het is nu al één van de meest bizarre documentaires van het jaar, die de kijker meeneemt in de angstaanjagende verhalen van de drie vrouwen die gevolgd zijn, en hoe ze samenwerkten door middel van sociale media om ‘Leviev’ gearresteerd te krijgen voor zijn misdaden.

Meer goede Netflix-documentaries zien? Check ook eens onze andere artikelen: