Film & Serie

The Super Mario Bros. film vervangt originele stemacteur – krijgt bakken kritiek

the super mario bros.

De nieuwe film van Super Mario Bros. heeft nogal wat kritiek gekregen nadat Chris Pratt werd gecast als de Italiaanse loodgieter. Het kan er bij veel fans niet in dat de originele stemacteur is vervangen door Pratt, wiens stem overigens niks weg heeft van de karakteristieke stem van Mario.

The Super Mario Bros.

Sinds de film in 2018 voor het eerst werd aangekondigd is er ontzettend veel discussie als speculatie geweest over hoe een potentiële The Super Mario bros. film eruit zou komen te zien. In 1993 werd al eerder geprobeerd om een film te maken met de bekende loodgieter, maar faalde faliekant.

Hoewel het dus niet moeilijk was om een film te maken die het beter deed, waren fans allesbehalve tevreden over de acteurs die zijn gecast voor deze film. Dat neemt overigens niet weg dat de trailer er echt super vet uitziet. Maar toch waren fans niet blij dat de originele stemacteur uit het spel van Nintendo, Charles Martinet, niet werd gecast voor de rol.

Originele stemacteur

Iedereen die vroeger (of nog steeds) videogames speelt, weet hoe de stem van de originele Mario klinkt. Velen vinden daarom dat Charles Martinet, die sinds 1993 al de stem vertolkt, gecast had moeten worden. Helaas zijn grote Hollywood-studio’s meer bezig met het binnenhalen van grote bekende namen.

Maar de grootste irritatie die is ontstaan is het feit dat Pratt niet eens heeft geprobeerd om zijn stem aan te passen aan het originele geluid van het animatie figuur. Er is zelfs een filmbedrijf geweest genaamd Sean Mac Productions die doormiddel van AI om de trailer opnieuw te maken, maar deze keer met de stem van Charles.

Opkomende films en series

Wij hadden de originele stem van Mario ook liever gehoord. Toch zal dat ons niet tegenhouden om de film te gaan kijken. Ben je nou een super fan van Mario? Check dan eens dit Super Mario horloge van TAG Heuer. Of als je in het bijzonder fan bent van Mario Kart, dan is deze kartbaan zeker iets voor je om te checken.