The Serpent
Film & Serie

Nieuw op Netflix: De gruwelijke misdaadserie The Serpent

The Serpent is een achtdelige misdaadserie die is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Herman Knippenberg. In de jaren 70 speelde de voormalige Nederlandse diplomaat namelijk een cruciale rol in de ontmaskering van seriemoordenaar Charles Sobhraj. Hij zou verantwoordelijk zijn voor de dood van minstens 12 jonge westerse reizigers in Zuidoost-Azië. Of je hierna ooit nog wil gaan backpacken is maar de vraag…

Nieuw op Netflix: The Serpent

The Serpent gaat over de beruchte Franse seriemoordenaar Charles Sobhraj (Tahar Rahim), die tussen 1972 en 1976 minstens twaalf mensen vermoordt langs de befaamde reisroute Hippie Trail. Waaronder een Nederlands koppel. Hij aasde op jonge backpackers uit Europa en Noord-Amerika.

Daarnaast draait het verhaal ook om de voormalige Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg (Billy Howle). Hij komt geheel onverwacht terecht in een web boordevol met misdaad. Vooral door het doorzettingsvermogen van de jonge diplomaat liep Sobhraj op een gegeven moment tegen de lamp.

The Serpent, Netflix

Sobhraj bleef ontkennen

De moorden van Sobhraj en zijn vriendin Marie-Andrée Leclerc (Jenna Coleman) worden in de door BBC gemaakte Netflix-serie The Serpent aan het licht gebracht. Producenten vouwen het dossier van deze zaak weer open. Sobhraj blijft de beschuldigingen tot op vandaag de dag ontkennen.

Eigenlijk is deze serie dus ook deels een documentaire. Het verhaal wordt zo nauwkeurig mogelijk verteld. Ook Knippenberg is onder de indruk over de manier waarop zijn geschiedenis in Thailand wordt naverteld. Lijkt deze misdaadserie jou ook wat? Hieronder is alvast de trailer te bekijken…

Vanaf 2 april 2021 is The Serpent te streamen op Netflix. Ben je benieuwd naar alle nieuwe series en films die in april verschijnen op de streamingdienst? Bekijk dan dit artikel.