Netflix

The Sandman op Netflix overtreft verwachtingen met hoge rating

the sandman netflix

The Sandman op Netflix is de langverwachte tv-bewerking van de geliefde comics van Neil Gaiman, origineel uitgegeven voor DC Comics. Het verhaal strekt zich van oorsprong uit over maar liefst 75 delen. Het verhaal gaat over Morpheus, ook wel bekend als Dream.

The Sandman op Netflix

De plot van The Sandman is: “In 1916 wordt Morpheus, de koning van dromen en één van de zeven ‘Endlesses’, gevangengenomen in een ritueel. Na 105 jaar gevangen gehouden te zijn, ontsnapt hij en zet hij alles op alles om zijn verloren macht en koninkrijk weer op te bouwen.”

Ook zit er een geweldige cast aan het project verbonden, met talloze bekende namen die je onder andere kan kennen van Game of Thrones. The Sandman is de liefdesbrief van Netflix aan het werk van Neil Gaiman. Voor de kijker die niet bekend is met zijn werk, zal de serie alsnog een feestje zijn om naar te kijken.

the sandman

Onmaakbare productie

Er werd voor een lange tijd gedacht dat Gaiman’s stripboeken serie niet gemaakt zou kunnen in een film of serie. De originele stripboeken spelen zich namelijk af in de meest uiteenlopende werelden, waarin sommigen letterlijk zijn gemaakt van menselijke emotie.

Een ander probleem bij eventuele verfilmingen was dat de boeken specifieke thema’s behandelen die je niet vaak ziet in bewerkingen van stripboeken. The Sandman gaat niet alleen maar over superhelden die strijden tegen gewelddadige schurken, maar over groei, verandering en de kracht van verhalen vertellen.

Nieuwe films en series op Netflix

Ben je meer fan van films of series? Misschien hou je wel van een interessante en/of shockerende documentaire. In dat geval hebben we genoeg content voor je in de aanbieding, zodat je nooit meer hoeft te twijfelen over wat je wil gaan kijken. Lees daarom vooral eens één van deze artikelen: