Netflix

The Redeem Team op Netflix – aanrader voor fans van sportdocumentaires

the redeem team

The Radeem Team is een sportdocumentaire die exclusief te zien is op Netflix. De documentaire begint met de uitleg over wat de Olympische Spelen betekenen voor het basketbalteam van de VS. Ze zijn in die tijd al jaar en dag de grote favoriet op het wereldpodium, tot de jaren 2000.

The Redeem Team

De naam zegt het al. Sport is altijd in ontwikkeling, net als basketbal. In het begin van de jaren 2000 begon de VS hun status als beste van de wereld te verliezen. Andere landen begonnen een inhaalslag te maken. Zoals je je kan voorstellen viel dit de Amerikaanse media ook op.

Een wereldmacht die op het gebied van de sport aan de top staat en zijn status verliest, is natuurlijk ontzettend vernederend, met name voor de Verenigde Staten. De film begint dan ook met een uitleg waarom basketbal geen individuele sport is, denk aan The Last Dance.

Het grote probleem

Zo worden er voorbeelden gegeven van de andere basketbal landen in vergelijking met de Amerikanen. Deze teams spelen al jaren samen, waarbij de Amerikanen slechts een paar weken hebben om zich voor te breiden. Ook zijn de spelregels in de VS ander dan in andere landen.

Maar Netflix kennende is er natuurlijk geen documentaire zonder een spectaculaire inhaalslag, vertaald op zijn Amerikaans. Team USA had er genoeg van. Het was tijd om een ​​nieuw team op te richten om hun reputatie als de beste ter wereld te herstellen, en ze zouden er alles aan doen om daar te komen.

the redeem team

De beste documentaires op Netflix

Ben jij net als ons fan van documentaires die je op het puntje van je stoel laten zitten? Dan zit je bij ons goed. Of het nou een angstaanjagende docu over seriemoordenaars is of over Formule-1 icoon Michael Schumacher – bij Netflix zit je altijd goed.