Media

Ontmoet The Real Tarzann: de ware held van de dierenwereld

the-real-tarzann-dierenwereld-mike-holston

Het internet staat vol met virale video’s van mensen die spannende en soms gevaarlijke avonturen beleven met wilde dieren. Maar naast Freek Vonk is er nog een man die echt opvalt in deze wereld van exotische dieren: Mike Holston, beter bekend als The Real Tarzann. In dit artikel zullen we de fascinerende reis van Mike Holston verkennen, van zijn liefde voor dieren tot zijn inzet voor natuurbescherming!

Wie is Mike Holston?

Mike Holston, een specialist in exotische dieren en dierentuindierenverzorger bij de Zoological Wildlife Foundation in Miami, Florida, is altijd gepassioneerd geweest door dieren. Zijn liefde voor deze wezens begon al op jonge leeftijd, toen hij gefascineerd raakte door televisieprogramma’s over dieren. Een full-time baan als kattenoppas zou perfect geweest zijn voor Mike als zijn carrière als influencer niet van de grond was gekomen.

Maar het was toen hij samen met zijn oma naar de avonturen van Tarzan keek, dat zijn passie voor wilde dieren echt ontvlamde. Hij was gefascineerd door de manier waarop Tarzan met de dieren communiceerde en hen begreep. Hierdoor ontstond ook zijn bijnaam: The Real Tarzann.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Holston (@therealtarzann)

Liefde en passie voor alle dieren

De liefde van Mike voor dieren ging verder dan alleen het kijken naar televisieprogramma’s. Hij nam een keer een slang mee naar huis als huisdier en slaagde erin het te temmen, ondanks de angst van zijn familie. Dit was het begin van zijn reis om verschillende soorten dieren te temmen, van huisdieren zoals honden tot roofdieren zoals tijgers. Hij ontwikkelde een unieke vaardigheid om een connectie met dieren te maken en hun vertrouwen te winnen.

Wat Mike Holston onderscheidt van andere dierenliefhebbers is zijn benadering van dieren met vriendschap in plaats van angst. Hij gelooft dat deze vriendschappelijke benadering angst vervangt door vertrouwen. Mike neemt de tijd om een vriendschappelijke sfeer te creëren en het vertrouwen van de dieren te winnen. Hij begrijpt dat dieren bijten uit zelfverdediging en dat het tonen van vertrouwen juist hun angst vermindert!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Holston (@therealtarzann)

The Real Tarzann

Om bewustzijn te creëren voor natuurbeschermingskwesties, creëerde Mike het YouTube-kanaal genaamd The Real Tarzann. Zijn video’s van close-up ontmoetingen met gevaarlijke en wilde dieren werden al snel populair en trokken miljoenen abonnees aan.

Maar het was pas nadat de beroemde acteur Will Smith hem steunde en een samenwerking voorstelde dat Mike echt bekend werd. Met zijn groeiende online bekendheid gebruikt hij zijn platform om geld te werven voor dierenwelzijnsorganisaties en heeft hij al meer dan 200 leguanen kunnen redden en een thuis kunnen bieden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Holston (@therealtarzann)