the_queen's_gambit
Film & Serie

The Queen’s Gambit breekt Netflix-record en zorgt voor enorme verkoop schaakspellen

The Queen’s Gambit breekt tegen alle verwachtingen alle records. In de eerste 28 dagen dat de serie op Netflix staat is deze miniserie al 62 miljoen keer gestreamd. Daarmee is het verhaal over het schaakwonder de grootste hit op Netflix ooit. Netflix bevestigde dit zelf op Twitter.

The Queen’s Gambit: uniek kijkje in schaakwereld

The Queen’s Gambit is een fictief verhaal gebaseerd op het boek van Walter Tevis uit 1983. Het verhaal speelt zich af in de jaren 50 van de vorige eeuw. Netflix bracht een miniserie uit bestaande uit zeven afleveringen. Dit deden ze op 28 oktober en een paar weken later staat de teller al op 62 miljoen streams.

Het verhaal gaat over Elizabeth Harmon, gespeeld door Anya Taylor-Joy. Elizabeth wil de grootste schaker van de wereld worden. Ze heeft het echter heel erg lastig met emotionele problemen en dugs- en alcoholverslaving. De serie heeft veel interessante invalshoeken en hele interessante rollen. Een echte aanrader dus.

the_queen's_gambit2

Run op schaakspellen

De serie heeft de schaakwereld weer populair gemaakt. Volgens IndieWire zagen veel leveranciers de vraag naar schaakspellen massaal groeien. Daarnaast laat Netflix weten dat de zoekterm ‘hoe leer ik schaken?’ in tijden niet zo vaak is ingevoerd in Google.

De verkoop van schaakspellen is in de Verenigde Staten met maar liefst 87 procent toegenomen. Ook de verkoop van het boek van The Queen’s Gambit gaat keihard. De serie heeft dus veel teweeg gebracht. Er wordt door het succes nu al gesproken over een mogelijk tweede seizoen van de serie. Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

https://www.youtube.com/watch?v=CDrieqwSdgI

Meer films en series? Check hier onze tips.