Film & Serie

The Peripheral op Prime Video krijgt torenhoge IMDb score

The Peripheral amazon prime

De afgelopen jaren hebben we aan den lijve ondervonden hoe technologie wordt gebruikt op manieren die de uitvinders misschien wel nooit zo bedoeld hadden. Dat is precies wat schrijver William Gibson bedoelde toen hij in zijn korte verhaal ‘Burning Chrome’ de volgende zin schreef: “The street finds its own uses for things”. The Peripheral op Amazon Prime brengt deze zin eigenhandig tot leven in de vorm van een serie.

The Peripheral op Amazon Prime

The Peripheral is gebaseerd op de gelijknamige roman van Gibson uit 2014, maar is wel aangepast voor het televisiescherm. De kijk van Amazon Studios gaat als volgt: Flynne Fisher (Chloë Grace Moretz), een vrouw uit een kleine stad, heeft een groot talent voor gamen heeft. Zij en haar broer Burton (Jack Reynor) nemen freelance VR-gaming opdrachten aan om geld te verdienen.

Flynne houdt haar familie op de been door haar baan in een 3D-printshop. Haar wereld is een gedramatiseerde uitbreiding van het huidige Amerikaanse kapitalisme, compleet met roofzuchtige medische zorg, bedrijfsinfrastructuur in landelijke gebieden waar iedereen op HeftyMart vertrouwt, en alomtegenwoordige medicijnfabrikanten.

Om haar familie te ondersteunen neemt de getalenteerde gamer een baan aan voor een experimenteel VR-systeem uit het Verenigd Koninkrijk waarvoor ze een mysterieuze headset moet dragen. Ze realiseert zich iets te laat dat er iets niet klopt, en raakt daarbij verstrikt in een web van criminaliteit en corruptie.

Is The Peripheral de moeite waard?

Op het gebied van special effects en productiewaarde is deze serie alles waar je als science-fiction liefhebber op hoopt. Of je nou al lang of pas recentelijk bekend bent in het genre, The Peripheral is zeker een goede toevoeging aan je kijklijst. Lees ook eens één van deze artikelen: