Film & Serie

The Old Man met Jeff Bridges – kijken of skippen?

the old man jeff bridges

De zeven delige serie The Old Man, ontwikkeld door Jonathan E Steinberg en Robert Levine, heeft alle verwachtingen overtroffen. Oscar Winnaar Jeff Bridges keert in deze thriller serie sinds lange tijd terug naar onze beeldschermen in deze nieuwste FX-serie.

The Old Man

Laat je echter niet misleiden door de titel. De naam doet namelijk geen eer aan wat voor show het daadwerkelijk is – namelijk een bloederige thriller die gaat over een voortvluchtige CIA-agent. Bridges speelt de rol van Dan Chase, die in de jaren tachtig in Afghanistan werkte.

Na zijn voormalige werkgever te hebben verraden, leidde Chase decennia lang een leven in de anonimiteit onder een valse naam, samen met zijn vrouw en dochter. Wanneer de serie begint, is hij een oude weduwnaar wiens enige overgebleven familie zijn twee Rottweilers lijken te zijn.

Wanneer de regering lucht krijgt van zijn bestaan en een huurmoordenaar naar zijn huis stuurt wordt Chase gedwongen om te vluchten voor zijn ex-collega Harold Harper (John Lithgow), die tegenwoordig assistent-directeur bij de FBI is. De acteerprestaties van zowel Bridges als Lithgow is wat deze serie zo goed maakt.

The Old Man – kijken of skippen?

Hoewel het verhaal van The Old Man geen nieuw genre is, is het toch een zeer vermakelijke en spannende serie. De cinematografie en regie zorgen ervoor dat de show aanvoelt alsof er altijd een schrikmoment op de loer ligt. Dit in combinatie met een fantastische cast maakt The Old Man een schot in de roos.

the old man jeff bridges

Het feit dat een hoogbejaarde, zilver-harige huurmoordenaar zijn dodelijke vaardigheden inzet tegen veel jongere tegenstanders, zorgt ervoor dat je vanaf begin tot eind op het puntje van je stoel zit. Tenminste, op basis van de eerste vier afleveringen. Daarom zeggen we over The Old Man – kijken!

Nieuwe films en series

Met zoveel nieuwe films en series die wekelijks uitkomen op alle streamingdiensten kan het moeilijk zijn om door de bomen het bos te zien. Of je nu fan bent van griezelige horrorfilms of toch meer houdt van het genre komedie – houdt onze website goed in de gaten om op de hoogte te blijven van aankomende releases. Of lees eens één van deze artikelen: