
In The Museum of Failure draait alles om mislukte creaties
-
Hidde de Visser
- •
- Life
- •
The Museum of Failure is een verzameling van meer dan 100 mislukte producten en diensten van ’s werelds meest bekendste bedrijven. Bezoekers van het museum krijgen een uniek inkijkje in de risicovolle business genaamd innovatie. De waarheid is wat het merendeel van alle innovatieprojecten, en het museum laat deze mislukkingen zien.
The Museum of Failure
The Museum of Failure werd oorspronkelijk opgericht door psycholoog en innovatieonderzoeker dr. Samuel West. Zijn onderzoek naar experimenten op de werkvloer toonde aan dat de angst op te falen ervoor zorgt dat innovatie verlamt, zelfs bij de meest bewonderenswaardige bedrijven.
Het museum was een manier om het idee dat je leert van mislukkingen over te brengen aan degenen die het museum bezoeken. Mislukking speelt namelijk een belangrijke rol voordat je vooruitgang kan boeken, zoals het gezegde luidt: ‘Het is verstandig om te leren van je eigen falen, maar nog verstandiger om te leren van het falen van anderen’.
Falen is een optie
De meeste mensen leven in een illusie dat ‘falen geen optie is’. De realiteit leert ons echter iets anders. Miljardair Elon Musk zei bijvoorbeeld ooit: “Mislukken is hier een optie. Als het niet misgaat, innoveer je niet genoeg.” Innoveren doe je namelijk niet zonder risico te nemen, en risico gaat gepaard met potentieel falen.
Aan het einde van de tentoonstelling worden bezoekers uitgenodigd om hun mislukkingen te delen op de zogenaamde Failure Confession Wall. Hier schrijven mensen korte verhalen over de keren dat ze gefaald hadden in het leven. Op deze manier wil het museum de bezoekers laten weten dat falen niet erg is.
Innovatieve musea
Kunst gaat allang verder dan alleen De Nachtwacht in het Rijksmuseum. De afgelopen jaren zijn er talloze nieuwe exposities en musea bijgekomen in de cultuursector. Zo opende in 2021 het eerst NFT museum haar deuren, en is zelfs de Katholieke kerk begonnen met het ontdekken van NFT kunst.