Netflix

The Mole op Netflix is perfect voor ‘Wie is de Mol’ fans

the mole netflix

Ik denk dat we de spelregels van Wie is de Mol niet hoeven uit te leggen voor degenen die dit artikel lezen. En hoewel wij ons al jaren afvragen waarom de beste streamingdiensten dit concept niet allang opnieuw hebben opgestart sinds de eerste release in 2001, is het nu dan toch eindelijk gebeurt met The Mole op Netflix.

Amerikaanse Wie is de Mol

De Nederlandse versie van het programma wordt al jarenlang gigantisch goed bekeken. Waarschijnlijk zal het voor de meesten van ons de eerste keer zijn dat we het programma zien in het Engels gaan zien. Het idee blijft echter min of meer hetzelfde. Een groep kandidaten gaan op reis en doen opdrachten om erachter te komen wie de mol is.

Wie denken dat het van oorsprong een Nederlands concept is, heeft het mis. Het originele programma is bedacht door de Belgen Michel Vanhove, Tom Lenaerts, Michiel Devlieger en Bart de Pauw. Desondanks bestaat de Nederlandse variant wel al het langst, met 22 seizoenen sinds 1999.

The Mole op Netflix

Voor wie de regels van het spel niet kent – de sleutel tot de show is om je tegenspelers te laten denken dat je The Mole bent als je dat niet bent, en om verdenking weg te nemen als je dat wel bent. Het is het ultieme spel wat is gericht op liegen en bedriegen.

Zoals we van Wie is de Mol gewend zijn zorgt de show er op een mooie manier voor dat zowel de kijker als de kandidaten in constante spanning zijn. Je hebt geen enkel idee wie de boel aan het bedriegen is. In The Mole spelen de beroepen van de mensen ook een belangrijke rol.

the mole netflix

Nieuwe releases op Netflix

Wil je meer te weten komen over welke nieuwe films en series er op Netflix gaan verschijnen? Wij schrijven wekelijks over de meest uiteenlopende genres op de streamingdienst. Zodat jij niet eindeloos moet zoeken naar een leuke titel om te kijken. Lees daarom ook eens: