Netflix

Mike Flanagan’s The Midnight Club op Netflix neigt naar een nieuw type horror

the midnight club

We kunnen het er over eens zijn dat Stephen King de absolute koning van de horror is. Toch is het zo dat er de laatste jaren steeds meer getalenteerde makers om de hoek komen kijken. Eén van hen is Mike Flanagan. Dit keer lichten we zijn nieuwste serie op Netflix uit, The Midnight Club.

Mike Flanagan

Nadat het ongeëvenaarde Haunting Of Hill House op Netflix verscheen, vond de meeste mensen dat Flanagan in staat was om angstaanjagende verhalen te creëren die niet alleen leunden op schrikmomenten. Uiteindelijk bleken ze gelijk te hebben, aangezien Hill House tot op heden nog steeds een van de beste horror seizoenen ooit is.

Sindsdien heeft de filmmaker meerdere projecten gehad bij de streamingdienst, denk aan Bly Manor en Midnight Mass. Deze twee series zorgden voor een verdeeld publiek, waarbij de één ervan houdt en het tegenvalt voor de ander. The Midnight Club daarentegen is een opmerkelijke mengelmoes van verschillende invloeden.

the midnight club

The Midnight Club op Netflix

Het verhaal draait min of meer over het onder ogen komen van de sterfelijkheid van een ander. De serie speelt zich af in Brightcliffe, een hospice voor jongvolwassenen. Tijdens nachtelijke bijeenkomsten komen de tieners samen om elkaar gruwelijke kampvuur verhalen te vertellen.

Het hoofdpersonage is Ilonka, die door een terminale diagnose nog maar minder dan een jaar te leven heeft. Na onderzoek te hebben gedaan ontdekt ze Brightcliffe. Ook leest ze dat een voormalige bewoner van het hospice, Julia Jayne, genezen werd van haar kanker nadat ze er verbleef.

Op een nacht sluit de groep een pact dat de eerste die komt te overlijden, zal proberen te communiceren met de ander. Nadat een van hen sterft, beginnen er rare gebeurtenissen plaats te vinden.

Of de serie horror genoemd kan worden zullen de meningen over verschillen. Wel is het wat ons betreft zeker de moeite waard om te bekijken. Het thema de dood en het onder ogen komen van iemands sterfelijkheid wordt op een prachtige manier in beeld gebracht. Genoeg om het tot het einde vol te houden.