the menu disney plus
Film & Serie

The Menu op Disney+ is een sfeervolle en knotsgekke horrorkomedie

In een toekomst waar mensen niet meer in staat zijn om emoties te ervaren, bezoekt een koppel een chique restaurant waar ze precies krijgen waar ze zin in hebben. Het is een horrorkomedie met een serieuze hoeveelheid spice die met een heerlijk cynische blik naar de samenleving kijkt. Nu exclusief te bekijken op Disney+.

The Menu op Disney+

In The Menu bereiden Margot en Tyler zich voor op een heerlijk avondje uit in de exclusieve Hawthorne-faciliteit, waar een maaltijd $ 1.250 per persoon kost. Tyler is een gepassioneerde fijnproever en een superfan van chef-kok Julian Slowik, de eigenaar van het restaurant. Het is een excentrieke man, die zichzelf ziet als een vernieuwer. Een chef-kok die zichzelf op de hoogste plaats zet.

Die avond zullen er slechts 12 gasten dineren. Wat begint als een doodnormale avond, verandert al snel in een nachtmerrie als een van de souschefs tijdens een gang zichzelf iets verschrikkelijks aandoet. Op dat moment beginnen de gasten zich af te vragen of het allemaal deel uitmaakt van de show, of dat er zich iets duisters ontvouwd voor hun eigen ogen.

Duistere horror komedie

Het is een zeer duistere horror-komedie die precies de juiste noten weet te raken. Een flinke dosis keiharde humor met daarbij een middelvinger naar de maatschappij. In The Menu doen de gasten, zoals chef Julian direct aangeeft, nooit veel moeite om zichzelf te redden. In al hun privileges en zelfzuchtigheid lijken ze zich over te geven aan al het gruwelijks van de avond.

Terwijl de verschillende gangen eten blijft komen en steeds meer kleine dingen worden onthuld, blijven sommige gasten genieten van de show en van de versnaperingen; het is bijna een psychologisch en sociaal experiment. Waar houdt waarneming op en begint de werkelijkheid? Die snaar weet deze film precies goed te raken. Het einde in het bijzonder is er een die je niet snel meer zal vergeten.

the menu disney plus

Nieuwe films en series om te kijken

Meer lezen over dit onderwerp? Wij schrijven regelmatig over de beste films en series die gaan uitkomen op de grootste streamingdiensten. Dus of je nou op zoek bent naar nieuwe kijktips, of gewoon nieuwsgierig bent naar nieuwe opkomende releases – houdt onze website goed in de gaten om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom films en series: