the lord of the rings the rings of power
Film & Serie

The Lord of the Rings: The Rings of Power data en tijden bekend

De langverwachte en veelbelovende fantasy-serie The Lord of the Rings: The Rings of Power gaat eindelijk in première! Prime Video lanceert hiermee de duurste serie ooit gemaakt. Fans van de LOTR franchise waren eerst sceptisch, maar kunnen echter niet wachten op de eerste afleveringen. Wij hebben alle informatie over het eerste seizoen van deze langverwachte serie samengevat.

Het verhaal van The Lord of the Rings

We kennen de drie The Lord of the Rings films uiteraard allemaal, waarin een stel Hobbits en tovenaar Gandalf het opnemen tegen Sauron, het kwaad dat over Midden-Aarde heerst. Het verhaal van de serie ligt in het verlengde van de films, maar verwijzen er niet naar. Fans van de films waren sceptisch en leverden snoeiharde kritiek, maar we kunnen niet om de teasers heen, het ziet er fantastisch uit.

In de serie volgen we een groep helden op een epische reis. Na een tijd van relatieve vrede steekt het kwaad weer de kop op. Elfenkoning Gil-Galad neemt het samen met een groepje dappere metgezellen op tegen het kwaad om te voorkomen dat Midden-Aarde in duisternis wordt gehuld. De essentie van het verhaal gaat over goed en kwaad, en wat er nodig is om liefde en goedheid te laten winnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dave Austin (@davenumberouno)

Eerste afleveringen The Lord of the Rings: The Rings of Power

Er staat een hoop op het spel voor Amazons streamingdienst Prime Video. Het achtdelige eerste seizoen zou 465 miljoen dollar hebben gekost. Er zijn vijf seizoenen gepland. Als het eerste seizoen een succes wordt dan worden de andere seizoenen gemaakt, waardoor de kosten op kunnen lopen tot een miljard dollar. Prime Video hoopt dat de serie hetzelfde kaliber gaat krijgen als de hitserie Game of Thrones.

De eerste twee afleveringen zullen wereldwijd op hetzelfde moment in première gaan. De laatste aflevering van het eerste seizoen zal worden uitgezonden op 14 oktober. Je moet wel je wekker zetten, want de eerste twee afleveringen zullen op 2 september om 03:00 worden uitgezonden. Daarna zal er elke vrijdag een aflevering worden toegevoegd om 06:00. Wij kunnen niet wachten!