Film & Serie

The Last of Us zorgt voor explosieve groei bij streamer HBO Max

the last of us hbo max

The Last of Us is de nieuwste dramaserie van HBO, gebaseerd op de gelijknamige videogame. We kunnen rustig zeggen dat de serie al na vier afleveringen een groot succes is. En de huidige IMDb score van 9,2 zegt genoeg hierover. Sterker nog – streamingdienst HBO Max heeft sinds de release ervan een bizarre 175% groei van abonnees gezien. Wat maakt deze serie zo bijzonder?

The Last of Us op HBO Max

Twintig jaar nadat de parasitaire schimmel Cordyceps het grootste deel van de bevolking in hersenloze monsters heeft veranderd, volg je als kijker een geharde smokkelaar genaamd Joel (Pedro Pascal), die de taak heeft om Ellie (Bella Ramsey) door het land te begeleiden, een tienermeisje met een schijnbaar zeldzame immuniteit voor de infectie.

In de eerste instantie was het de bedoeling dat de serie een verfilming zou worden. Dit liep echter op de knip omdat de producenten het verhaal ‘sexier’ wilden maken, denk aan World War Z met Brad Pitt. Dat is precies wat deze serie zo bijzonder maakt – het is een serie die veel meer diepgang heeft dan het ‘normale zombie apocalypse verhaal’.

BEKIJK NU OP HBO MAX

Gewelddadig, melancholisch en somber

Zelfs iemand die nog nooit een minuut van de originele game van The Last of Us heeft gespeeld, voelt vanaf minuut één aan dat de serie een studie op zich is geweest. Zodra je de verwilderde stadsgezichten ziet waar de twee doorheen trekken, wordt meteen duidelijk dat er goed over het verhaal en de karakterontwikkeling is nagedacht.

The Last of Us is natuurlijk geen baanbrekende serie als het aankomt op de setting. Toch is de uitvoering ervan uitstekend gedaan. Meeslepend, aangrijpend, en een prachtig voorbeeld van een zombie verhaal die op de juiste manier is uitgevoerd. Er werd in de eerste instantie nog getwijfeld, aangezien films en series over videogames normaal gesproken tegenvallen – The Last of Us bewijst ditmaal het tegendeel.

the last of us hbo max BEKIJK NU OP HBO MAX

Films en series op HBO Max

De streamingdienst staat alom bekend om de prijswinnende films en series die erop te vinden zijn. House of the Dragon is daar een perfect voorbeeld van, net als Mare of Easttown. Dat is ook de reden waarom wij regelmatig schrijven over al het nieuws wat er nog gaat komen. Houdt onze website dus goed in de gaten!