Film & Serie

The Last Kingdom op Netflix één van de beste series ooit?

the last kingdom netflix

The last Kingdom is een historisch Netflix-drama en wordt door fans gezien als een van de beste Netflix series ooit. Het vijfde seizoen verscheen vorige maand op het welbekende streaming platform. Last Kingdom is vergelijkbaar is met hitseries als Game of Thrones en Vikings Valhalla. Bekijk en oordeel zelf.

The Last Kingdom op Netflix

En die populariteit komt niet zonder reden. Ondanks dat de serie al vijf seizoenen lang loopt, blijft The Last Kingdom (8.6 op IMDb) een favoriet bij fans over de hele wereld. Gebaseerd op The Saxon Stories, een reeks historische fictie romans van auteur Bernard Cornwell, heeft de show een trouwe fanbase verzameld sinds de eerste aflevering in 2015.

De synopsis luidt: “Gevangen als jongen en opgevoed door Denen nadat zijn oom zich zijn geboorterecht toe-eigende, identificeert Uhtred zich als Deen, maar tegenspoed en de hoop om Bebbanburg terug te winnen drijven hem in dienst van Wessex, het titulaire laatste koninkrijk van de Saksen.

the last kingdom

“Vanaf dat moment draait het verhaal om Uhtreds tegenstrijdige loyaliteit tussen de Denen en koning Alfred, de man die durft te dromen van een verenigd Engeland dat bestand is tegen de indringers.” Kijkende naar de verhaallijn, verbaast het ons niks dat The Last Kingdom één van de populairste Netflix Originals van de afgelopen tijd is.

De beste films en series op Netflix

The Last Kingdom is zoals ze zeggen ‘een verborgen parel’. Als we kijken naar het aanbod van Netflix, is het niet zo gek dat er nog genoeg onontdekte films en series te vinden zijn. Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste releases én de beste kijktips? Houdt onze website dan zeker in de gaten.

Je kan ook eens één van onze andere artikelen lezen: