The Last Dance Netflix en ESPN komen met een prachtige Michael Jordan documantaire
Film & Serie

The Last Dance: Netflix en ESPN komen met een prachtige Michael Jordan documantaire

Michael Jordan is nog steeds een van de meest legendarische atleten die we ooit hebben gekend. Hij is de grootste basketballer uit de geschiedenis en domineerde de NBA in de gehele jaren 90. Hij deed dit met de Chicago Bulls met andere supersterren zoals Dennis Rodman en Scottie Pippen. Maar de echte koning was natuurlijk Jordan zelf.

Naast koning van het basketball was hij een van de eerste grote ‘influencers’ die Nike inzette. De Jordan schoen is tot de dag van vandaag nog een van de best verkopende schoenen uit de collecties. De legacy die Jordan heeft nagelaten is enorm en zelfs de kids van nu weten wie hij is.

Netflix komt nu in samenwerking met ESPN met een heuse Jordan docu. Het zal een tiendelige serie zijn over de successen van Michael en zijn Chicago Bulls. De maker is Jason Hehir, die we onder andere kennen van Finding Hulk Hogan en 30 for 30. Hij kreeg maar liefst vijfhonderd uur aan nieuw beeldmateriaal aangeleverd dus alles wat we gaan zien is nieuw. Het zal vooral over het jaar 1997/1998 gaan, een jaar dat het team oppermachtig was en de titel won.

Iedereen met affiniteit voor basketball en sportverhalen zal gaan smullen van deze sterke docu. Wanneer de documentaire exact gereleased zal worden is nog niet bekend, tot die tijd zullen we het dus moeten doen met deze trailer: