Netflix

The Jeffrey Dahmer Story op Netflix kan het daglicht bijna niet verdragen

the jeffrey dahmer story

Als je ooit hebt gezocht op ‘Amerikaanse Seriemoordenaar’, komt de naam van Jeffrey Dahmer hoogstwaarschijnlijk als een van de eersten naar voren. Hij vermoordde tussen 1978 en 1991 maar liefst zeventien mannen en jongens, wat hem een van de meest beruchte seriemoordenaars ooit maakt. Op 21 september verscheen The Jeffrey Dahmer Story op Netflix.

The Jeffrey Dahmer Story

De nieuwe Netflix-miniserie is geregisseerd door Ryan Murphy en Ian Brennan met Evan Peters in de rol van Jeffrey Dahmer. De manier hoe deze documentaire-serie in beeld wordt gebracht is echter geheel anders dan dat we normaal gesproken gewend zijn.

Normaal gesproken zijn de werken van Murphy voorzien van sensationeel dialoog en verhaallijnen die totaal over de top zijn, denk aan American Horror Story, Glee en Scream Queens. Toch heeft Ryan Murphy voor The Jeffrey Dahmer Story een andere insteek gekozen, wat in zijn voordeel werkt.

Populair, maar misselijkmakend

Het was om veel redenen een moeilijk te kijken serie. Maar begrijp ons niet verkeerd. De show was niet moeilijk te kijken door de slechte cinematografie of acteerwerk. Integendeel. Evan Peters bewijst wederom een uitstekende acteur te zijn die zich tot de beste in het vak mag rekenen.

Dat geldt overigens voor iedereen uit de cast. Vanaf moment één voelt het alsof je als kijker in dezelfde situatie bent als toen deze verschrikkelijke gebeurtenissen plaatsvonden. Juist om deze redenen is het voor veel mensen ongemakkelijk gebleken om de serie te kijken.

the jeffrey dahmer story

Als je van crime-documentaires houdt met seriemoordenaars in de hoofdrol, is deze mini-documentaire op je lijf geschreven. Als je echter niet goed tegen dit soort shockerende verhalen kan, raden we toch aan om misschien een ander alternatief te zoeken. Lees ook eens een van deze artikelen: