the ice road
Film & Serie

Actiethriller The Ice Road is een ijskoude hit op Netflix

Liam Neeson schittert in The Ice Road als een vrachtwagenchauffeur die in een race tegen de klok verwikkeld raakt om een aantal opgesloten mijnwerkers te redden voordat ze zonder zuurstof komen te zitten. Deze doldwaze maar vermakelijk thriller staat al een tijdje bovenaan de lijst populairste films op Netflix Nederland.

The Ice Road is race tegen de klok

De opzet van deze rampenfilm is van nature meeslepend, net als de personages, en achtergrondverhalen die ze met zich meedragen. De film is volledig gebaseerd op een race tegen de klok-scenario, waarin een groep vrachtwagenchauffeurs zich waagt aan een risicovolle reis over een bevroren rivier.

Het betreft een afgelegen diamantmijn die op het punt staat om in te storten. Tot overmaat van ramp zitten er ook nog eens 26 mijnwerkers vast. Natuurlijk zijn Liam Neeson, samen met zijn autistische broer, de ideale mannen om al deze mensen te redden van de dood.

Een bijna onmogelijke opgave

Hoe hij dat voor elkaar kan krijgen? Door een loodzware vrachtwagen kilometerslang over het ijs rijden, waarbij één fout hen fataal kan worden. Je komt er in deze film als kijker achter dat het rijden met vrachtwagens over een bevroren rivier nogal een stressvolle baan kan zijn, zeker als er criminelen op de loer liggen die maar wat graag een einde maken aan het plan.

De beste film en serie tips op Netflix

Een nieuwe dag, een nieuwe kijktip op Netflix. Als The Ice Road toch niet iets voor jou is, zijn er genoeg artikelen te vinden die je kan lezen voor wat andere inspiratie. Ben je bijvoorbeeld meer fan van horrorfilms? Of misschien geef je wel de voorkeur aan series. Om je een eindje op weg te helpen, hebben wij de beste Netflix kijktips voor je op een rijtje gezet: