the godfather kasteel te koop
Beeld: Sotheby’s International Realty
Living

Iconisch kasteel uit The Godfather film te koop aangeboden

De baron Pennisi de Palermo gaf aan het einde van de negentiende eeuw de opdracht om de iconische villa Piazza Agostino Pennisi te ontwerpen. Je kan dit gigantische kasteel ook wel kennen uit het derde deel van The Godfather films.

Kasteel uit The Godfather film

Giuseppe Matricolo was uiteindelijk degene die de villa mocht ontwerpen. In de eerste instantie werd het idyllische pand 140 jaar geleden gebouwd om de uitgestrekte kunstcollectie van de baron in op te slaan. De bekendheid kwam echter pas decennia later, toen het gebouw onder andere werd gebruikt voor de film The Godfather.

De driedelige film, waarvan het eerste deel in 1973 in Nederland verscheen, wordt door filmliefhebbers gezien als de beste franchise die ooit is gemaakt. Vorig jaar werd al een andere villa uit The Godfather Franchise te koop aangeboden voor een bizarre 100 miljoen. Nu is het de beurt aan dit kasteel:

the godfather kasteel
Beeld: Sotheby’s International Realty

Voor een schamel bedrag van 6.8 miljoen euro is dit iconische gebouw van jou, en dat komt met nogal wat. Zo is het kasteel voorzien van maar liefst 22 slaapkamers, een wijnkelder, acht badkamers, een privékapel, een atelier en een bibliotheek. En o ja, ook krijg je er 2.1 hectare grond bij. Niet slecht als je het ons vraagt.

the godfather kasteel
Beeld: Sotheby’s International Realty

Kunstcollectie van grote waarde

Het kasteel werd in de eerste instantie gebouwd om de gigantische kunstcollectie van de Palermo in op te slaan. Deze collectie omvat meer dan 1.600 gouden en zilveren Grieks-Siciliaanse munten.

Andere werken uit de collectie zijn onder andere schilderijen van de kleinzoon van de baron Pennisi de Palermo, maar daar blijft het niet bij. Ook zitten er talloze decoratieve kunststukken bij. Helaas krijgt de toekomstige eigenaar van het kasteel deze kunstwerken er niet bij.

the godfather kasteel
Beeld: Sotheby’s International Realty

Iconische huizen uit films

Dit is niet de eerste keer dat een huis dat gebruikt is in een Hollywood-film te koop of te huur wordt aangeboden. Vorig jaar kwam bijvoorbeeld het bericht naar buiten dat de feestvilla uit de film ‘House of Gucci’ voor een beperkte tijd werd aangeboden op AirBnb. Zoals je kon verwachten meldden duizenden mensen zich aan voor deze buitenkans.