The_Dome
Life

The Dome in Utrecht is verkozen tot beste escape room ter wereld

Overal in Nederland poppen de afgelopen jaren escape rooms uit de grond. Er zijn talloze opties in het land waar je je kan wagen aan deze avontuurlijke spellen waarbij puzzels moeten worden opgelost om te ontsnappen. Dit varieert van oude bankkluizen tot voormalige gevangenissen.

The Dome

Sommige escape rooms bevatten verhaallijnen die zijn geïnspireerd door Hollywood-films of bevatten beroemde figuren uit verhaallijnen of geschiedenisboeken.

Sommigen bieden plaats aan slechts een paar spelers, terwijl andere escape rooms een klein leger van mensen nodig hebben. Maar Nederland heeft een primeur! The Dome in het prachtige Bunschoten is wederom verkozen als beste escape room van de wereld. En dat is een behoorlijke prestatie als je je bedenkt dat er gekozen moest worden uit meer dan 82.000 escape rooms.

Je bent in The Dome een team van researchers die tests moeten uitvoeren op een levensgevaarlijke cyborg. Hij gaat bij de naam Hector. Hij blijkt echter niet gevoelig te zijn voor de behandeling en slaagt erin om tijdens de tests het computersysteem van The Dome te hacken.

The Dome in Utrecht is nogmaals gekozen als de beste escape room in de wereld

Hierdoor is er niks dat de uitbraak van Hector nog tegen kan houden met als gevolg; het ontsnappen van een extreem hoge dosis Natriumcyclaat in de onderzoeksruimte. Jij en je team raken bedwelmd onder deze stof en komen vanaf dat moment in een zware hallucinatie terecht.

Nederlandse Escape Rooms

Maar Nederland is allesbehalve vies van Escape Rooms. Als jij en je vrienden nog een nieuwe uitdaging zoeken zijn er genoeg opties. Zo heb je de Prison Escape in Breda, waar je je onderdompelt als gevangene die uit de gevangenis moet breken.

The Dome in Utrecht is nogmaals gekozen als de beste escape room in de wereld

Voor de horrorliefhebbers is er ook nog de Amsterdam Catacombs, waar je je kan laten meeslepen in een adembenemend theatraal avontuur onder een oude kerk in hartje Amsterdam. Genoeg keuze dus!