The Departed
Film & Serie

Dit is waarom je The Departed op Netflix moet gaan kijken

Mensen hebben massaal gestreamd nadat The Departed is verschenen op Netflix. Ken jij deze gangster thriller film van regisseur Martin Scorsese nog? We geven je een tip: Leonardo DiCaprio en Matt Damon spelen de hoofdrollen in deze klassieker.

The Departed op Netflix

Hoewel de streamingdienst bekend staat om het produceren van hun eigen blockbuster-films, biedt Netflix ook een hele reeks aan klassieke films die alom geprezen worden door het grote publiek. Voor het geval je de film nog niet hebt gezien – The Departed verscheen in 2006 op het witte doek, waarin Leonardo DiCaprio, Matt Damon en Jack Nicholson in een kat-en-muisspel verwikkeld raken.

“South Boston-agent Billy Costigan (DiCaprio) gaat undercover om te infiltreren in de organisatie van de gangster Frank Costello (Jack Nicholson). Terwijl Billy het vertrouwen van de gangster wint, infiltreert een beroepscrimineel genaamd Colin Sullivan (Matt Damon) het politiebureau en rapporteert over alle activiteiten die worden gedaan.”

The Departed

Meesterwerk van Martin Scorsese

Sinds de film is uitgebracht heeft het een indrukwekkende score weten te behalen op websites als Rotten Tomatoes en IMDB. De diepgaande verhaallijnen in combinatie met een sterk staaltje acteerwerk van de cast maakt The Departed een film die iedereen wat ons betreft gezien moet hebben.

En laten we eerlijk zijn – met acteurs als DiCaprio, Damon en Nicholson moet je wel heel erg je best doen om een slechte film te maken. Desondanks heeft Martin Scorsese eens te meer bewezen dat hij een meester is in – urban storytelling – en van het maken van gewelddadige films. Check onze top 5 beste maffia films ooit.

Films en series op Netflix

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom populaire streamingdiensten als Netflix? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij schrijven namelijk wekelijks over de beste films en series die uit gaan komen, of die al zijn uitgekomen. Lees daarom ook eens één van deze artikelen: