Film & Serie

Is The Batman echt beter dan The Dark Knight?

The Batman The Dark Knight

Het was een kwestie van tijd totdat fans van de iconische superhelden film de vergelijking met elkaar zouden gaan maken. We bedoelen natuurlijk de baanbrekende Christopher Nolan film The Dark Knight en de onlangs verschenen The Batman, geregisseerd door Matt Reeves.

The Dark Knight vs The Batman

Hoewel sommige mensen naar aanloop van het uitkomen van The Batman nog sceptisch waren over Robert Pattinson als de nieuwe Bruce Wayne, verdween dit scepsis als sneeuw voor de zon na het in première gaan van de film. Veel mensen (waaronder wij) dachten dat The Dark Knight trilogie nooit meer overtroffen kon worden.

Het feit dat Christopher Nolan’s films worden gezien als één van de beste superhelden films ooit gemaakt, en dat er gediscussieerd wordt over welke van de twee films beter is, bevestigt nog maar eens wat voor fantastische film The Batman is. Het lijkt erop dat de film niets onder doet aan zijn voorganger.

Discussie: welke film is beter?

De discussie over welke film daadwerkelijk beter is kan je eindeloos over doorgaan. Hoewel de meesten van ons zullen vinden dat The Dark Knight misschien wel de betere film is, is het niet een film die helemaal gaat over Bruce Wayne. Het is geen Batman, maar meer een Joker film. De prestatie die Heath Ledger neerzette met zijn vertaling van de Joker is er één die waarschijnlijk nooit meer gaat voorkomen.

Uiteindelijk blijft de vraag: welke van de twee films doet een betere interpretatie van het hoofdpersonage, en wat is vermakelijker? Dat is alleen een vraag die je voor jezelf kan beantwoorden. Desondanks hebben wij de 3+ uur durende The Batman ervaren als een episch spektakel waar we nog lang over zullen blijven praten.

Lees ook eens één van onze andere artikelen op het gebied van films en series: