Health

Testosteron en libido verhogen? Deze 5 supplementen helpen

Testosteron en libido verhogen Deze 5 supplementen helpen

Als het gaat om het verbeteren van de gezondheid van mannen, staat testosteron vaak centraal. Testosteron is een hormoon dat van nature in het lichaam voorkomt en verantwoordelijk is voor het bevorderen van onder andere spiergroei en je libido. Er zijn enkele supplementen op de markt die jij kunt gebruiken om je testosterongehalte te verhogen. Met welke 5 supplementen kan jij je dieet aanvullen om je testosteron een zetje in de goede richting te geven?

1. Ashwagandha

Ashwagandha is een plant die traditioneel wordt gebruikt in de oosterse geneeskunde om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen, waaronder een laag testosterongehalte. Sommige studies suggereren dat het nemen van ashwagandha-supplementen kan leiden tot een verhoging van het testosterongehalte. Dit komt omdat het stresshormoon cortisol verlaagd wordt in je lichaam, wat ervoor zorgt dat je testosteron kan toenemen.

Aangezien ashwagandha een kruid is, zijn de delen van de plant en wortel vermalen. Hierdoor is het beschikbaar in poedervorm, waardoor je het gemakkelijk door je smoothie kan mixen, maar kan je het ook in pilvorm nemen. De geschikte dosis is ongeveer 500 mg per dag.

2. Magnesium

Magnesium is een mineraal dat betrokken is bij veel belangrijke lichaamsfuncties, waaronder dus de productie van testosteron. Magnesium helpt bij het handhaven van gezonde niveaus van het luteïniserend hormoon, dat verantwoordelijk is voor het stimuleren van de productie van testosteron. Door het nemen van magnesiumsupplementen kan je je testosteron dus op een natuurlijke manier verhogen.

Het nemen van te veel magnesium kan leiden tot vervelende bijwerkingen, zoals misselijkheid. Dus het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen van ongeveer 350 milligram per dag. Magnesium zit vooral in noten en zaden, maar kan je ook vinden in vlees en vis. Als je dit weinig eet, is een magnesium-supplement aan te bevelen!

hoger testosteron supplementen

3. Boron

Boron is een spoorelement dat van nature in de bodem van de aarde en in veel voedingsmiddelen voorkomt, waaronder noten, fruit en groenten. Boron kan helpen bij het verhogen van het testosteronniveau door de omzetting van het hormoon oestrogeen naar testosteron te bevorderen. Als je weinig groente en fruit binnenkrijgt, is het nemen van Boron-supplementen goed om je testosteronniveau te verhogen.

4. Vitamine D

Vitamine D is een essentiële voedingsstof die een belangrijke rol speelt bij het reguleren van het calciumgehalte in het lichaam. Het is ook aangetoond dat vitamine D een rol speelt bij de productie van testosteron. Zeker in de winter, wanneer er weinig zon is, is het verstandig om een vitamine D supplement te nemen. Deze pilletjes zijn gemakkelijk te verkrijgen bij je drogist.

5. Dennenpollen

Dennenpollen zijn een ander supplement dat vaak wordt gepromoot voor het verhogen van het testosteronniveau. Dennenpollen bevatten verschillende voedingsstoffen die belangrijk zijn voor het behoud van een gezond testosteronniveau, zoals vitamine D en zink. Als je dennenpollen in poedervorm door je drankje mixt, is het aanbevolen om 1 tot 2 gram per dag te nemen. Wij raden deze dennenpollen aan.