Media

Privé maakt veelbesproken testament André Hazes openbaar

Andre Hazes testament

Rachel Hazes is verwikkeld in een strijd met haar dochter Roxeanne om duidelijkheid over de erfenis van André Hazes Sr., nu zijn de stukken van zijn testament op straat komen te liggen. Weekblad Privé heeft het beruchte Artikel XIII gepubliceerd. Daarin staat dat Rachel nooit recht heeft gehad op geld uit de erfenis van de legendarische zanger.

Testament André Hazes

In het testament, openbaar gemaakt door Privé, staat te lezen dat Rachel niets zal erven op het moment dat er tijdens het overlijden van André Hazes sprake is van een lopende echtscheidingsprocedure of van een echtscheiding. Volgens De Telegraaf lijkt er dan ook op dat Rachel het geld van de erfenis zich onrechtmatig toegeëigend zou hebben, en daarmee ook al het geld wat ze heeft verdiend met de concerten en evenementen waar zijn naam bij betrokken is.

Er waren al langer geruchten over het testament en de advocaten van Rachel Hazes ontkenden deze stellig. Het geld en de rechten op zijn naam moesten naar Roxeanne Hazes en André Hazes Jr gaan, zij waren toen respectievelijk 11 en 10 jaar oud, en konden toen dus niet weten dat hun moeder het geld voor zichzelf zou houden, terwijl ze in de werkelijkheid met lege handen stond. Hoe het exacte verhaal in elkaar zit weten we dus niet zeker, al lijkt de openbaring van Privé wel baanbrekend.

Officiële stukken liggen op straat

Er gingen al langer geruchten dat Rachel Hazes geen enkel recht had op de erfenis, dus ging de nu 30-jarige Roxeanne op onderzoek uit, en spande een kort geding tegen haar moeder aan. In de stukken die openbaar zijn gemaakt door Privé staat dat Rachel Hazes was uitgesloten als erfgenaam omdat zij op dat moment een echtscheiding had aangevraagd, en de echtelijke villa had verlaten, dit was enkele maanden voor het overlijden van André Hazes.

In de stukken die nu openbaar zijn staat; ‘De beschikking ten behoeve van mijn echtgenote – waaronder begrepen zijn eventuele benoeming tot executeur-testamentair gelden niet, indien mijn huwelijk met mijn echtgenote door mijn overlijden wordt ontbonden en zich ten tijde van mijn overlijden een echtscheidingsprocedure loopt, of als een beschikking tot scheiding van tafel en bed is uitgesproken. In deze gevallen sluit ik mijn echtgenote uit als erfgenaam’.

Rachel Hazes geen recht op erfenis volgens testament

De Telegraaf weet te melde dat André Hazes zijn testament drie jaar voor zijn overlijden bij een Amsterdamse notaris op laten stellen. Enkele maanden voor zijn dood vroeg Rachel Hazes een echtscheiding aan, en verspeelde dus daarmee haar derde deel op de erfenis van Hazes. Ze verhuisde in die tijd naar een bungalowpark. Dit verhaal zal zich vast nog verder ontwikkelen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door André Hazes (@andrehazesofficieel)