Tech

Alles wat je moet weten over de Tesla supercharger

tesla supercharger
Foto: Wikipedia

Heb je net een nieuwe Tesla gekocht? Het automerk wordt steeds toegankelijker voor een groot publiek. En dit is niet voor niets. Je kan er namelijk veel functionaliteiten bij verwachten. En het is ook nog eens goed voor het milieu. Dankzij de Tesla stoot je namelijk geen vervuilende uitlaatgassen meer uit en je hoeft niet lang meer te wachten bij een tankstation. Wil je van nog meer gemakken zijn voorzien? Kijk dan eens naar een Tesla supercharger. Dit oplaadstation vind je onderweg op een groot aantal plekken terug en je kan hem ook aan huis plaatsen.

Dit is de Tesla supercharger

Als eerste wil je uiteraard weten wat het voor een oplaadstation is. Simpel gezegd is deze supercharger een power-upstation voor jouw elektrische auto. Het is een geavanceerd oplaadsysteem dat speciaal is ontworpen voor Tesla-eigenaren om hun batterijen snel en efficiënt op te laden. Het is niet zomaar een oplader! Je kan hiermee binnen een korte tijd een volle accu hebben. Je hoeft geen tijd meer te verliezen. Terwijl jij geniet van een heerlijke lunch, kan jouw elektrische auto opgeladen zijn om weer maximaal 400 kilometer te rijden. En dat in slechts 20 minuten.

Exclusief voor Tesla-eigenaren

De Tesla supercharger is uitsluitend gemaakt voor de Tesla-auto’s. Je moet deze auto dus wel in jouw bezit hebben om er gebruik van te maken. Vooraf kan je zien of jouw auto compatibel is met het laadstation, zodat je onderweg niet voor verrassingen staat. En waar vind je deze oplaadstations dan eigenlijk? Het netwerk ligt verspreid over heel de wereld. Je kan dus gerust op vakantie gaan en hoeft geen genoegen meer te nemen met andere oplaadpunten voor jouw auto. Kijk dus onderweg waar jouw volgende oplaadpunt is en je geniet van alle eenvoud.

Gebruik maken van groene energie

Laten we het even hebben over een ander aspect dat deze laadstations zo geweldig maakt: hun liefde voor de planeet. De meeste Tesla Superchargers worden gevoed door hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-energie en windkracht. Je levert dus ook nog eens een bijdrage aan een schonere lucht en een duurzame toekomst. Wel zo belangrijk in een wereld waar energiebronnen uitgeput raken. En het fijne eraan: deze energiebronnen kunnen niet op raken! Je hoeft dus niet bang te zijn dat je jouw auto in de toekomst niet meer op kan laden.

Een geheel nieuwe reiservaring

Waar je vroeger nog op zoek moest naar tankstations die je kon vertrouwen en waar je jouw auto op een veilige manier van brandstof kon voorzien, hoef je je nu nergens meer zorgen over te maken. De laadpunten zijn namelijk op de mooiste locaties terug te vinden. Jouw vakantie is een stuk veiliger en ook onderweg kan je alvast genieten van de omgeving. Het lijkt dus bijna op een mini-vakantie, terwijl je hier slechts enkele minuten hoeft te blijven wachten. Voordat je het weet, ben je weer op weg naar jouw uiteindelijke plaats van bestemming en is jouw auto nog altijd niet leeg.