tesla, bitcoin, musk, tweet
Geld & Carrière

Elon Musk: ‘Tesla’s voortaan te koop met bitcoin’

Elon Musk is al lange tijd een groot fan van Bitcoin. Om dit kracht bij te zetten accepteert Tesla vanaf woensdag betalingen in bitcoin, dit meldt oprichter Musk op zijn Twitter-kanaal. In februari investeerde zijn bedrijf al 1,5 miljard dollar in de cryptomunt. Het was al langer bekend dat Tesla bitcoins wilde gaan accepteren als betaalmiddel.

Tesla goes bitcoin

Op Twitter zegt Musk: “Je kunt nu een Tesla kopen met Bitcoin”. Amerikaanse klanten kunnen nu al een elektrische auto kopen met de cryptomunt. Er is inmiddels al een speciale Bitcoin betaalknop toegevoegd. Voor de rest van de wereld zal het later dit jaar ook mogelijk worden.

Toen de Tweet de lucht in ging steeg de Bitcoin van 54.000 dollar naar 55.000 dollar. Inmiddels heeft Bitcoin een klein dipje en is terug te vinden op 51.660 dollar. Een opvallende daling van 9% in 24 uur.

Adoptie Bitcoin door bedrijfsleven

Steeds meer bedrijven zien hun heil in cryptocurrency. Vooral Ethereum en Bitcoin zien een grote adoptie van de munten in het bedrijfsleven. Tesla is een goed voorbeeld van deze adoptie. Er wordt flink gespeculeerd welke bedrijven nog meer zullen investeren in de cryptomunt.

Tesla is de eerste autofabrikant die het betalen met bitcoins toestaat en een van de weinige grote bedrijven die het accepteert als betaalmiddel. In Nederland kan er momenteel al betaald worden met bitcoins bij onder andere Zalando en Thuisbezorgd.