ter marsch burger
Food & Drinks

Ter Marsch & Co wint voor tweede keer op rij de titel: Best Burger Benelux

Breaking news! Het burgerrestaurant Ter Marsch & Co heeft, voor de tweede keer op rij, de prestigieuze titel Best Burger Benelux gewonnen. Ze wonnen deze titel in de categorie ‘Meat Based’ met de Mexicaans geïnspireerde ‘The Holy Moly hamburger’. De vakjury benadrukte dat deze burger vooral in smaak, creativiteit en originaliteit uitblonk. De hoogste tijd voor Manly om zelf even langs te gaan en te proeven! 

Ter Marsch & Co: burgerbazen

Ter Marsch & Co kent een geschiedenis is van ruim 125 jaar. Ze begonnen in 1890(!) als “Fabriek van de Verduurzaamde Vleeschwaren”. De oorsprong van Ter Marsch & Co gaat terug naar de 19e eeuw toen het een slagerij was, waar de adel uiteraard alleen behoefte had aan vlees van de allerbeste kwaliteit.

Inmiddels heeft Ter Marsch verschillende boetiek vestigingen. Twee in Amsterdam, een in Utrecht en eentje in Rotterdam. Daar maken ze furore met hun bijzondere creaties. In 2020 won Ter Marsch & Co de eerste prijs met hun Koreaanse Gojira burger. Ook deze hebben we uiteraard even geproefd. Puur vanuit journalistiek oogpunt natuurlijk.

ter marsch beste burger award

The Holy Moly & Gojira burger

The Holy Moly is geïnspireerd door de streetfood cultuur van Mexico City. De wagyu burger wordt geserveerd op een gladde brioche. The Holy Moly is belegd met zoetzure tomatilo tomaat/pickel, koriander avocado mole, chorizocrème, limoen jarritos crème, crispy zwoerd, pica cheddar en carnitas Guajillo chili van buikspek. Een combinatie die je gegarandeerd nog nooit hebt geproefd. Bij het schrijven loopt het water ons wederom in de mond. De prijswinnende burger staat binnenkort op het menu.

De Gojira burger, de winnaar uit 2020, wordt geserveerd op een Bun. De burger bestaat uit Nederlands dry Aged Rib Eye en Japans Wagyu. Belegd met zoetzure komkommer, bulgogi pulled pork, geroosterd buikspek, ingelegde rode ui, you-gembersaus en gochujang bbq saus. De combinatie van het malse vlees en de zoetzure komkommer is legendarisch lekker. Voor ons blijft dit de allerbeste burger van Ter Marsch & Co. Check de website om te bestellen of een reservering te maken!