tennis-een-goede-workout
Health

Deze redenen maken tennis een ijzersterke workout voor iedereen

Geïnspireerd geraakt door Wimbledon? Tennis is natuurlijk een geweldige kijksport met veel spanning. Maar tennis is ook een goede workout en blijkt ook nog eens positief voor je mentale gezondheid. Een studie, gepubliceerd in het British Journal of Sports Medicine, ontdekte dat het spelen van tennis het risico op overlijden aan hartaandoeningen vermindert. Wij hebben de redenen om te gaan tennissen voor je op een rijtje gezet. 

Tennis is wereldwijd mega populair

Het is een zeer populaire sport en wordt gespeeld door mensen van alle leeftijden. Het kan gespeeld worden door twee personen (singles) of vier personen (doubles). Een partij tennis bevat verschillende soorten spel, waaronder het serveren van de bal over het net, snelle bewegingen en strategisch spel.

Maar waarom is tennis een goede workout? Het kan gespeeld worden als sport of als recreatieve bezigheid. Tennissen is een fantastische sport om je gezondheid, conditie, kracht en behendigheid op peil te houden. Er is berekend dat een tennisspel van een uur lang ongeveer 600 calorieën verbrand voor mannen.

tennis een goede workout

Tennis bevordert je hersenactiviteit

Zie tennis als hersenvoedsel zonder calorieën. Door het spelen van deze sport wordt je mentale alertheid hoger en verbeter je je vermogen om tactisch te denken door bepaalde verbindingen in je hersenen te maken.

Ook helpt tennissen bij het reguleren van je serotonine, een chemisch stofje in je hersenen. Maar is nog niet alles. Heb je bijvoorbeeld last van slapeloosheid? Ga dan gewoon eens een balletje slaan. Je zal merken dat je gelijk beter slaapt.

Verhoogde flexibiliteit, balans en wendbaarheid

Als je wel eens tennis kijkt dan weet je dat de spelers op het veld constant in beweging zijn. Het is een sport waarbij je eigenlijk altijd in beweging bent. Je verandert veel van richting en moet scherp anticiperen op waar de bal heengaat. Zorg er wel voor dat je altijd een goede warming-up doet.

tennis een goede workout

Geen leeftijdsbeperking

In tegenstelling tot de meeste sporten, kan tennis op elke leeftijd worden gespeeld. Want laten we eerlijk zijn: je ziet weinig tot geen senioren van 60+ een potje basketbal of voetbal spelen. Het is een spel dat makkelijk kan worden gespeeld met vrienden en familie van alle leeftijden en fitness niveaus.

Full-body workout

In tegenstelling tot andere sporten waarbij je alleen specifieke delen van het lichaam traint, is het een sport waarbij je je hele lichaam traint. Het onderlichaam omdat je constant in beweging bent van de ene kant naar het veld naar de andere kant, en het bovenlichaam door het constant slaan van de tennisbal. Je kan dit vergelijken met een sport als kickboksen. 

tennis een goede workout

Goede gear is essentieel

Om het beste uit jouw spel te halen is een goed racket essentieel. Een goed en betaalbaar voorbeeld is Artengo, het merk wat bij Decathlon te koop is. Voor zowel de ervaren als de beginnende speler is dit een goede keuze,. Onlangs heeft het merk een speciaal racket met superster Gaël Monfils, de Franse nummer 1 en nummer 21 op de ATP World Tour-ranking, uitgebracht. Lees hier alles over dit racket en de visie van het merk.

artengo-racket

Zorg voor je gezondheid door middel van sport

Er zijn natuurlijk ontzettend veel manieren om je gezondheid op peil te houden. Tennis is een goede workout waarbij je zowel fysiek als mentaal aan je gezondheid werkt. Gelukkig zijn er nog veel meer manieren om in shape te raken. Lees daarom ook eens één van deze artikelen: