Health

Telefoon in je broekzak: dit zijn de schadelijke gezondheidsgevolgen

telefoon broekzak schadelijk gezondheid

Tegenwoordig hebben bijna alle mensen hun telefoon altijd bij zich. En vaak stoppen we onze telefoon in onze broekzak, dicht bij ons lichaam. Hoewel dit gemakkelijk lijkt, kan het dragen van je telefoon in je broekzak echter ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid. Maar waarom is het dragen van je telefoon in je broekzak zo schadelijk voor je gezondheid?

Lager testosteronniveau door straling

Een telefoon in je broekzak zorgt voor warmte en straling bij je testikels. Deze warmte leidt uiteraard tot een verhoogde temperatuur bij je edele delen. Ondanks dat je dit verschil in warmte misschien niet direct voelt, kan het kleine verschil alsnog extreem schadelijk zijn voor je gezondheid. Bovendien kan de straling die door de telefoon wordt uitgezonden ook schadelijk zijn voor de testikels.

Een van de effecten van deze warmte en straling van een telefoon in je broekzak is een verstoorde hormoonbalans. Het is aangetoond dat de straling van mobiele telefoons de productie van testosteron vermindert. Testosteron is een belangrijk hormoon voor de mannelijke gezondheid en het verlagen van het niveau kan verschillende negatieve effecten hebben, zoals verminderde spiermassa, minder energie en verminderd libido.

Lagere spermakwaliteit

Ook kan de warmte en straling de productie van sperma negatief beïnvloeden. Onderzoek heeft aangetoond dat mannen die hun mobiele telefoon vaak in hun broekzak dragen, een verminderde spermakwaliteit kunnen hebben. Hoewel je telefoon op vliegtuigstand zetten al een eerste stap is om de straling van je telefoon te verminderen, verhelpt dit niet direct het probleem rondom de extra warmte dat de telefoon afgeeft.

Het compleet vermijden van het dragen van je telefoon in je broekzak kan dus belangrijk zijn voor je gezondheid. Als je je telefoon toch dicht bij je wilt houden, is het beter om deze in een tas of jaszak te dragen, zo ver mogelijk van jouw jongeheer. Een andere optie is natuurlijk om je telefoon helemaal uit te zetten als je hem niet gebruikt. Dit kan eigenlijk helemaal geen kwaad met de drukte om ons heen, zeker voor het slapen gaan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Test Him (@testhimltd)