Life

Dit zijn 7 tekenen dat een vrouw je méér dan leuk vindt

tekenen dat vrouw je leuk vindt
Foto: Freepik

Ben je wel eens onzeker of een vrouw je leuk vindt? Je bent lang niet de enige. Laten we eerlijk zijn, ook in 2023 kan het voor mannen soms lastig zijn om vrouwen te doorgronden. Dat is onhandig, zeker wanneer je aan het daten bent. Maar wat als je precies weet waar je op moet letten?  Relatie-experts geven aan dat er meerdere duidelijke tekenen zijn dat een vrouw je ziet zitten. We zetten de 7 meest voorkomende tekenen dat een vrouw je leuk vindt volgens deskundigen voor je op een rij.

1. Ze betrekt je bij vrienden en familie

Als een vrouw geïnteresseerd is, kan ze wel verlegen tegen jou zijn, maar waarschijnlijk niet als het gaat om praten over jou tegen haar vrienden, vriendinnen en familie. Een belangrijke indicator is daarom als ze je uitnodigt voor bijeenkomsten met haar vrienden.

Dit betekent dat ze een toekomst met jou ziet en bewust of onbewust hun goedkeuring zal vragen. Hetzelfde geldt nog sterker voor haar familie: als ze je aan haar familie voorstelt, is dat echt een goed teken dat ze echt verder met je wil.

manieren-om-te-weten-of-vrouw-je-leuk-vindt

2. Ze verzet een afspraak voor daten met jou

Als een vrouw jou leuk vindt, wil ze je opnieuw zien. Ze zal bereid zijn je uitnodiging voor een date night te accepteren, ook als het samenvalt met haar vriendinnen avond. Als ze niet geïnteresseerd is, zal ze er alles aan doen om je te laten denken dat ze heel druk is en niet gestoord kan worden. Je kan zeker zijn dat een vrouw jou leuk vindt, wanneer ze de tijd neemt om plannen met jou te maken, ongeacht haar drukke agenda. Op zoek naar dates om jouw relatie op te spicen? Deze 11 unieke dates geven jouw relatie een boost.

3. Ze doet moeite om het gesprek voort te zetten

Of het nu persoonlijk is telefonisch of via WhatsApp, een vrouw die jou leuk vindt, zal vol enthousiasme aan je gesprekken deelnemen. Ze zal geen berichten van 1 woord sturen of simpelweg knikken terwijl je praat – ze stelt vragen stellen en voegt input aan het gesprek toe om het te verlengen.

Reageert ze op je berichten? Beantwoordt ze je oproepen? Doet ze niet aan phubbing? Als ze reageert met opmerkingen op je berichten en vragen stelt waarop je moet antwoorden, is ze waarschijnlijk geïnteresseerd, want ze probeert het gesprek gaande te houden.

manieren-om-te-weten-of-vrouw-je-leuk-vindt

4. Ze geeft je complimenten en probeert je een goed gevoel te geven

Als een vrouw je complimenten geeft of vaak dingen doet om je te laten glimlachen, is dat een héél goed teken dat ze jou leuk vindt. “Glimlacht ze vaak naar je? Geeft ze je complimenten? Stuurt ze selfies naar je? Als ze probeert je gelukkig te maken, is er een zeer goede kans dat ze jou meer dan leuk vindt. Complimentje teruggeven? Doe het in ieder geval niet op deze manier.

5. Ze is duidelijk nerveus in jouw aanwezigheid

Vermijden van oogcontact, friemelt met haar haar, gezicht, enz: het kan lijken alsof ze niet geïnteresseerd is, maar ze kan ook gewoon zenuwachtig zijn. De meeste mannen weten het verschil niet tussen wanneer een vrouw verlegen is bij jou en wanneer ze gewoon niet in de buurt van je wil zijn.

Dingen als aanrakingen aan het gezicht, spelen met haar haar, naar beneden kijken en friemelen met haar handen zijn allemaal tekenen dat ze zenuwachtig is. Of ze nu te veel praat of helemaal niet, doe extra je best om haar op haar gemak te stellen door haar zich comfortabel bij jou te laten voelen.

manieren-om-te-weten-of-vrouw-je-leuk-vindt

6. Haar lichaamstaal is uitnodigend

Sommige vrouwen zijn het tegenovergestelde van nerveus als ze je leuk vinden. Je kunt vaak zien dat een vrouw jou leuk vindt aan de manier waarop ze zich positioneert. Ze zal haar hele lichaam naar je toe draaien als je praat. Ze zal elke mogelijke reden vinden om je aan te raken of in jouw nabijheid te zijn.

Zelfs als zij niet de eerste stap zet, wil ze dat jij dat doet door je hand dicht bij de hare te plaatsen. Als ze jou leuk vindt, zal ze niet terugdeinzen wanneer je dichterbij komt en ze zal niet terugschrikken wanneer je je arm om haar heen legt. Wees hier echter voorzichtig mee, want je wilt dit niet overdrijven. Zorg ervoor dat ze zich op haar gemak voelt, dat bereik je zeker niet door opdringerig te doen.

7. Ze onthoudt dingen die je haar vertelt

Ze kan jou leuk vinden als ze  laat zien dat ze naar je luistert door gesprekken aan te halen die je dagen geleden hebt gevoerd. Ze zal kleine inside jokes met je maken op basis van wat je tegen haar hebt gezegd. Zelfs de kleine, domme dingen zal ze onthouden – als je jou leuk vindt. Of je nu een belangrijke wedstrijd hebt of een stressvolle deadline op het werk: houdt ze dit in gedachten en wenst ze je succes dan is dat een prima teken.