Life

11 mogelijke tekenen dat je vriendin of partner vreemdgaat

vriendin

Niets is erger dan verraad van degene die je het meeste vertrouwd. Als je erachter komt dat je vriendin uitgebreid buiten de deur eet, en de meest acrobatische standjes uitvoert met een ander, dan komt dat aan als een dolksteek in je hart. Soms maakt liefde blind, en zie je de signalen niet waaraan je overspel kunt herkennen. Gelukkig heb je ons om je daarbij te helpen.

Tekenen dat je vriendin vreemdgaat

Je zag de rooskleurige toekomst met je vriendin al helemaal voor je. Samenwonen, kinderen krijgen, en misschien een Golden Retriever aanschaffen om het gelukkige plaatje compleet te maken. Maar plotseling kruipt er een onbehaaglijk gevoel over je ruggengraat, want jouw intuïtieve stemmetje zegt dat ze helemaal niet sporten is. Dat stemmetje zegt dat er iets niet klopt.

Je hebt dus het vermoeden dat ze zich in een buitenechtelijke romance heeft gestort, maar hoe herken je dat? Zouden die vlekken in haar nek toch niet afkomstig zijn van een ‘geintje met een paintballgeweer’ op haar werk? En hoe kan het dat al dat overwerken niet terug is te zien op haar loonstrookje? Kom op, laat je niet belazeren, en lees de 11 onderstaande tekenen maar eens goed door.

cheaten vriendin

1. Ze neemt haar telefoon overal mee naartoe

Als ze zelfs haar smartphone meeneemt naar het toilet, de douche, of tijdens het watergeven van de planten in de tuin, dan is dat een mogelijk signaal dat er iets niet klopt. Tip: zorg ervoor dat jouw mobiel leeg is, en vraag haar ‘even om haar telefoon’ om iets op te zoeken. Haar reactie zegt genoeg.

2. Het is ijskoud in de slaapkamer

En dan hebben we het niet over de temperatuur van de verwarming, maar over haar sexdrive. Logisch ook, als ze overdag door een andere kerel in alle hoeken van de bedrijfskantine of een bezemhok wordt gesmeten. Let op: er kan ook wat anders aan de hand zijn waarom ze zich niet meer tot je voelt aangetrokken.

3. Ze is plotseling een stuk opgewekter

Als ze een paar weken terug nog als een stuk chagrijn aan de eettafel zat, en plotseling het regenboogje in huis is, dan moet daar een reden voor zijn. Verliefdheid is makkelijk te herkennen, als je realistisch bent. Nogmaals, er kan een andere reden zijn, maar het is wel vreemd.

vriendin overspel

4. Ze schiet continu in de verdediging

Als je gewoon uit interesse vraagt hoe haar dag was, dan is het voor iemand die iets te verbergen heeft een vraag waar ze niet op zit te wachten. ‘Waarom vraagt hij dat?’ ‘Vermoedt hij iets?’ Er gaat na zo’n vraag van alles rond in dat vreemdgaande brein, dus zal ze vijandig antwoorden.

5. Ze draait de rollen om

Als ze vreemdgaat dan zal ze de rollen omdraaien en jou beschuldigen van flirten (of erger) met een ander. Dat maakt het voor haar een stuk makkelijker weg te zetten. Schuldgevoel ligt hieraan ten grondslag. Als ze jou zonder enige reden beschuldigd van overspel, dan is dat een slecht teken.

6. Ze raakt verstrikt in haar eigen leugens

Als ze de ene dag ‘met vriendinnen is shoppen’, en de andere dag ‘een nachtdienst van een collega overneemt’ dan moet je haar na een week eens vragen stellen over die bewuste dagen. Ze zal op een gegeven moment struikelen over haar eigen verhalen, wat een slecht teken is.

cheaten vriendin overspel

7. Ze heeft een bovenmatige interesse in jouw agenda

Daar is uiteraard niets mis mee. Maar als ze plotseling wil weten wanneer je klaar bent met werken, thuis bent, en ze je bijna dwingt om een weekend met je vrienden weg te gaan dan is het een reden tot fronsen. Zij wil haar avontuurtje afstemmen op jouw agenda, zodat ze niet betrapt kan worden, en tijd vrij heeft voor haar minnaar.

8. Je vriendin steekt geen energie meer in de relatie

Als ze geen initiatief meer toont dan zit er ook wat fout. Als ze geen interesse meer heeft in de relatie dan is dat zeker een teken dat ze die interesse ergens anders in steekt. Als jij wat leuks organiseert en het laat haar ijskoud dan is dat echt een reden tot nadenken.

cheaten vriendin

9. Ze gaat over de top de deur uit

Het is uiteraard goed als je vriendin zichzelf verzorgt en aandacht aan haar uiterlijk schenkt. Het wordt een ander verhaal als ze in een kort rokje en zware make-up de deur uitgaat als ze even gaat sporten. Als ze plotseling uren voor de spiegel staat is dat zeker een red flag.

10. Ze heeft plotseling andere vrienden

Jullie zijn al een tijdje samen, en dan ken je de meeste van haar vrienden wel. Als ze plotseling een vriendengroep heeft die je nog nooit hebt gezien (en hen niet aan jou voor wil stellen) dan kan dat een slecht teken zijn, want? Dat zijn vrienden van die ander.

11. Hij is gewoon een vriend

Als ze plotseling wel erg vaak in het gezelschap van die andere kerel verkeert dan is dat best opmerkelijk. Vooral als ze samen vaak afspreken, en jij mag niet mee. Als ze de woorden ‘hij is gewoon een vriend’ uitspreekt zonder dat daar een aanleiding voor is, dan is hij meer dan een vriend. Simpel.

vriendin overspel vriend