Tech

Techbedrijf bereidt om je 170.000 euro te betalen in ruil voor je ‘gezicht’

techbedrijf promobot robot

Een technologiebedrijf die zich richt op de ontwikkeling van robots maakt zich op om een ​​nieuwe lijn van mensachtige robots uit te brengen. Ze zoeken daarvoor nog wel een vriendelijk gezicht. Daarvoor roepen ze de hulp in van iedereen die bereid is zijn of haar gezicht te laten printen op deze nieuwe robots.

Techbedrijf Promobot

En dat bedrijf gaat bij de naam Promobot. Hoewel Promobot gewoon een reeks door de computer gegenereerde gezichten zou kunnen maken, zijn ze echter op zoek naar gezichten van echte mensen. In de onderstaande video kan je een kijkje nemen naar de allereerst prototypes.

Het bedrijf is bereid om flink in de buidel te tasten voor het ‘patent op menselijke gezichten’. Ze willen je 170.000 euro betalen om jouw gezicht te kunnen gebruiken op hun eerste humanoïde robots. Er zitten echter wel wat kanttekeningen aan.

Vriendelijke uitstraling

Het bedrijf zegt dat het op zoek is naar een ‘aardig en vriendelijk’ uiterlijk. Ook staan ze open voor sollicitaties van mensen van alle rassen en geslachten. Je moet alleen wel ouder dan 25 jaar zijn. Promobot hoopt hun robots vanaf 2023 te lanceren in onder andere hotels, winkelcentra en luchthavens in Noord-Amerika en het Midden-Oosten.

Op hun website staat het volgende vermeld: “Ons bedrijf ontwikkelt technologieën op het gebied van gezichtsherkenning, evenals spraak, autonome navigatie, kunstmatige intelligentie en andere gebieden van robotica. Sinds 2019 zijn we actief bezig met het produceren en leveren van humanoïde robots op de markt.”

techbedrijf promobot robot

Winnaar

Degene die uiteindelijk wordt uitgekozen moet eerst een volledig 3D model laten maken van zowel hun gezicht als lichaam. Vervolgens moet je minimaal 100 uur besteden aan het inspreken van verschillende teksten, zodat je stem kan worden opgenomen in de software.

Tenslotte moet de winnaar een contract ondertekenen die het gebruik van je stem en uiterlijk toestaat voor een onbepaalde tijd. Nu is een bedrag van meer dan anderhalve ton natuurlijk aantrekkelijk. Het is nog onduidelijk of de robots ook voor commerciële doeleinden gebruikt gaan worden. We houden je op de hoogte.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Promobot Corp. (@promobot.global)