tattoo's
Style

Top 5 tattoo’s die gemiddeld het meeste worden gezet

Tatoeages worden steeds meer geaccepteerd in de samenleving. Decennia geleden werden mensen met tattoo’s gezien als criminelen, asocialen, en elke andere vorm van het schuim der aarde. Tegenwoordig zien we steeds vaker mensen met een permanent plakplaatje op het grootste orgaan van hun lichaam. Maar welke tatoeages worden het meeste gezet? Wij maakten een top 5 van meest gezette tattoo’s.

Top 5 meest populairste tattoo’s

Als je een tattooshop binnenloopt dan kun je niet om de honderden ontwerpen heen die op de muren hangen, daarnaast heeft de artiest vaak ook nog talloze boeken met prenten op de toonbank liggen. Een tatoeage is voor iedereen persoonlijk. De ene persoon wilt een tattoo met een diepe (persoonlijke) betekenis, de andere persoon vindt een bepaalde afbeelding gewoon mooi.

We zullen niet lang om de inkt heen draaien. Er is een top 5 van tatoeages die het meest worden gekozen door mensen. Misschien heb je al een tattoo, of zit je eraan te denken om er eentje te nemen. Bedenk dan dat je niet origineel bent als je één van de onderstaande tattoo’s neemt, want daar loopt half Nederland ook al mee. Maar wie zijn wij om te oordelen, toch? Let op, hier komen ze.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 刺青 (@schlicker.ink)

1. Namen

Wesley, Samantha, Rakker, of Lodewijk XIV. Namen worden vaak (als eerste) gezet wanneer iemand besluit om een tatoeage te nemen. Een naam is persoonlijk. Door een tattoo van iemands naam te nemen laten mensen zien dat hun liefde onvoorwaardelijk is (of permanent) voor diegene is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Badya Patil (@badya_tattoo_art_)

2. Tribals

De tribal staat al tientallen jaren in de top 5 van de meest gezette tattoo’s. Het zijn vaak mannen die voor een tribal kiezen, maar ook vrouwen lopen ermee rond. Het zogeheten ‘aarsgewei’ was in het begin van deze eeuw uitermate populair onder de dames. Mannen nemen ze vaak op hun bovenarm.

3. Draken

Draken zijn ook al lange tijd populair zowel bij mannen als bij vrouwen. Als je bij een tattoo artiest vraagt om een draak dan zal hij je ongetwijfeld boeken vol met afbeeldingen van deze mythische wezens laten zien. Sommige mensen reserveren hun hele rug voor een dergelijke tattoo, anderen laten een klein exemplaar op hun bovenarm zetten.

4. Vlinders

Vlinders worden het meeste gekozen door vrouwen, en hebben net zoals bloemen soms een spirituele betekenis. Anderen vinden het gewoon mooi vanwege de kleuren. Ze worden op elk lichaamsdeel gezet, maar de schouders, armen, en onderbenen zijn veruit favoriet. Ook deze tattoo’s komen in alle maten en kleuren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door seoyeonnie💕 (@tattooist_yeonnie)

5. Sterren

Sterren werden vroeger vaak gekozen door mensen die een dierbare missen (vaak in combinatie met een naam), maar ze worden tegenwoordig ook vaak gezet omdat mensen het gewoon mooi vinden. Een ster op je ster wordt ook wel gezet, maar niet elke tattoo artiest zit hierop te wachten. Vraag dus eerst na of het mogelijk is voordat je die intieme plek laat zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rita (@ritattoo__)