Style

7 tattoo artiesten die je echt moet volgen op Instagram

tattoo

De meeste tattoo artiesten zijn ware kunstenaars (of kunstenaressen). Tatoeëren is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn ook mensen die denken dat ze het kunnen, maar sturen vervolgens mensen mismaakt naar huis. Deze mensen geven we vandaag geen aandacht, we zetten de echte artiesten in de schijnwerpers. Kunstenaars die bedreven zijn in de kunst van het tatoeëren, en die wil jij zeker volgen op Instagram.

Tattoo artiesten op Instagram voor nieuwe tattoo inspiratie

Tattoo artiesten zijn over de hele wereld te vinden, en hebben allemaal hun eigen specialiteit. De ene artiest is gespecialiseerd in Maori-stijl, terwijl anderen weer erg goed zijn in het zetten van portretten. Een zeer populaire stijl is chicano, maar ook daar moet je een strakke hand voor hebben. Zoals we hierboven al beschreven; niet iedereen heeft het in zich om een tattoo artiest te worden.

De artiesten (de Instagram-account van de artiesten) die we hieronder hebben geplaatst zijn het zeker waard om te volgen. Deze kunstenaars beheersen het tatoeëren tot in de puntjes, en hebben allemaal hun eigen ‘signature style’. Ze plaatsen hun werk op het platform, uiteraard ter promotie, maar wij zien het vooral als een kunstwerkje dat zeer welkom is op onze tijdlijn. Verbaas en verwonder u over het tattoo-talent van de onderstaande artiesten.

tattoo artiest

1. Jorgos Kadiras (@jorgoskadiras)

Jorgos Kadiras is gespecialiseerd in schaduwen en fijne lijnen. Zijn gedetailleerde tattoo’s zijn kenmerkend voor zijn manier van werken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jorgos Karidas (@jorgoskaridas)

2. Joris Mous (@Tattoojoris)

In tegenstelling tot Jorgos gebruikt Joris Mous juist veel kleur, en heeft een uitgesproken manier van tatoeëren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door joris mous (@tattoojoris)

3. Robin Carels (@robincarels)

Als je een zeer gedetailleerde tatoeage wilt dan moet je bij Robin Carels langs gaan. De fijne lijntjes lenen zich prima voor iemand die een zeer gedetailleerde tattoo wilt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Robin Carels (@robincarels)

4. Konstantin Nokos (Konstantin_nokos)

Less is more. Dat is het kenmerk van Konstantin Nokos. Zijn  tatoeages vallen vooral op omdat ze simpel en eenvoudig lijken. Maar bekijk ze eens van dichtbij?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Konstantin (@konstantin_noskos)

5. Henk Schiffmacher (@tattoomuseum)

Henk Schiffmacher is de Hollandse (en daarbuiten) legende op tattoo gebied. Hij is een begrip in Amsterdam, zelfs de rockband The Red Hot Chili Peppers wisten hem te vinden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Henk Schiffmacher (@tattoomuseum)

6. Saul Masbaitoeboen (@soelz_art_arnhem)

Kunstenaar Saul Masbaitoeboen uit Arnhem is een beroemdheid in de wereld van tattoo artiesten. Zijn portretten lijken 1 op 1 gekopieerd van de foto die de klant meebrengt.

7. Silas (@Sakyant_nl)

Een artiest die de kunst van Sak Yant en Thais traditioneel tatoeëren meester is. Silas staat erom bekend om de mooiste werken te zetten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sakyant.nl (@sakyant_nl)