Taghi
Media

Advocaat Taghi maakt vermeende dreigbrieven Amalia en Rutte openbaar

Ridouan Taghi heeft gereageerd op de vermeende dreigementen aan het adres van prinses Amalia en Mark Rutte door de “dreigbrieven” openbaar te maken. Hij wil hiermee de geruchten ontkrachten dat de mocro-maffia het gemunt zou hebben op de twee laatstgenoemden. In de brieven zouden verkapte moordopdrachten staan.

Brieven aan Mohammed B.

Taghi laat via zijn advocaat weten dat deze geruchten onzin zijn, en heeft vijf brieven aan Mohammed B. naar buiten gebracht. In de brieven staat te lezen dat de twee het vooral hebben over hun gedeelde interesse in de islam. Hij heeft zijn advocaat, Inez Weski, gevraagd om de brieven naar buiten te brengen nadat er een bericht in De Telegraaf was verschenen waarin stond dat er bij justitie grote zorgen zijn over het contact tussen de radicalist en de drugscrimineel.

De twee leerden elkaar kennen in de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught. Taghi zegt echter dat hij Mohammed B. nog nooit in den lijve heeft ontmoet, maar dat deze wel dagelijks voor hem kookte. Het eten werd dan door een bewaarder naar zijn cel gebracht. Toen Mohammed B. werd overgeplaatst onderhielden ze contact door middel van briefwisseling.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ParraTV (@parratv)

Dreiging Amalia en Rutte

Toen de briefwisseling tussen de twee door justitie werd ontdekt sprak men over ‘koranverzen met een verborgen boodschap’. In deze verzen zou gesproken worden over een aanslag op prinses Amalia en Mark Rutte. De Telegraaf bracht dit bericht op de voorpagina naar buiten, waarna de beveiliging van Amalia en Rutte stevig werd opgeschroefd. Taghi voelde zich hierop verplicht om te reageren.

Dit deed hij door zijn advocaat vijf brieven van Taghi openbaar te maken, deze brieven werden door hem verstuurd naar Mohammed B. Ze zijn in het Nederlands geschreven, en werden door advocaat Weski naar buiten gebracht, ze zijn te downloaden op de website van haar kantoor. Het officiële persbericht van Taghi en advocaat Weski lees je door op deze link te klikken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Telegraaf (@telegraaf.nl)

Taghi schrijft over de islam

In de handgeschreven brieven laat hij aan Mohammed B. (moordenaar van Theo van Gogh) weten dat hij blij is dat Allah hem de kans geeft om hem te leiden naar het juiste pad. Verder schrijft Taghi over zijn leven in de zwaarbewaakte gevangenis. Hij schrijft dat hij al maanden niet buiten komt en dat de pijn in zijn rug en knieën ondraaglijk wordt. De oorzaak van deze pijnen liggen volgens hem bij zijn arrestatie in Dubai.

Hij laat ook weten dat het regime in de EBI (de extra beveiligde inrichting waar hij gevangen zit) steeds strenger wordt. Hij mag maximaal 10 minuten bezoek hebben, waar een tolk bij aanwezig moet zijn. Verder laat hij weten geen televisie meer te kijken omdat ‘het allemaal propaganda van het Westen is’. We hebben de brieven van Taghi naar Mohammed B. hieronder geplaatst.

taghi brief 1

taghi brief 2

taghi brief 3

taghi brief 4