Netflix

Serie Taboo met Tom Hardy is een regelrechte hit op Netflix

taboo netflix

Tom Hardy staat bekend om zijn geweldige acteerprestaties. Vijf jaar na de eerste uitzending is de serie Taboo, met Tom Hardy in de hoofdrol, eindelijk verschenen op Netflix. De Britse acteur vertaalt in deze serie de rol van James Delaney, een avonturier die na twaalf jaar terugkeert naar Londen nadat hij hoort dat zijn vader is overleden.

Taboo met Tom hardy op Netflix

In de achtdelige dramaserie keert James Delaney na jaren weg te zijn geweest terug naar zijn geboortestad Londen als hij hoort dat zijn vader is overleden. Nadat hij twaalf jaar eerder naar de ‘Nieuwe Wereld’ was vertrokken, denken zijn oude kennissen dat hij al jaren dood is.

Zijn onverwachte comeback zorgt ervoor dat de inwoners van de sombere, corrupte hoofdstad volledig in paniek raken. De reden? Zijn vader liet zijn zoon een stuk land na, midden in het conflict tussen Engeland en de recent onafhankelijke Verenigde Staten.

De mensen die zich om hem heen verzamelen willen niets liever dan dat hij het stuk land goedkoop van de hand doet. Wanneer de wraakzuchtige James weigert, ontstaat er een groot conflict tussen hem en de politieke macht in de stad. Delaney strijdt vanaf dit moment om het laatste eigendom van zijn vader te beschermen.

Gothic drama Taboo

Taboo heeft alles wat je zou willen in een gothic-achtige horror-setting. Opmerkelijk aan de serie is dat Tom Hardy zijn vader, Chips Hardy, de bedenker is van de serie. Ook zijn de makers van de hitserie Peaky Blinders direct betrokken bij de productie van Taboo.

Taboo staat op het moment van schrijven op plek 4 van populairste films/series van Nederland, en wij kunnen begrijpen waarom. De serie is dramatisch, duister en meeslepend. We raden dan ook iedereen aan om een kijkje te nemen naar deze onvergetelijke Tom Hardy ervaring.

taboo netflix

De beste Films & Series op Netflix

Op zoek naar meer inspiratie op het gebied van films en series op Netflix? Wekelijks schrijven we over de nieuwste titels die uitkomen op de populaire streamingdienst. Als je hiervan op de hoogte wil blijven, houdt onze website dan goed in de gaten. Je kan ook één van onze andere artikelen lezen: