Bekend & Beroemd

Suzanne Schulting viert verjaardag in onthullend schaatspakje

suzanne-schulting-verjaardag-onthullend-schaatspak
(Foto: Instagram / @suzanneschulting)

Suzanne Schulting is jarig. De 26-jarige topshorttrackster viert dit met haar volgers op Instagram. De geboren Groningse heeft voor de gelegenheid een schaatspakje van het merk Fila aangetrokken. Het sportmerk en de schaatsster werken al enige tijd samen. Suzanne laat in de post weten dat ze haar doelen duidelijk voor ogen heeft en dat ze blijft doen wat ze het liefste doet: schaatsen. Ze kan rekenen op een hoop felicitaties, waaronder de felicitatie van een andere sportieve bekende dame.

Suzanne Schulting viert verjaardag op Instagram

Een van de hoogtepunten van haar glansrijke carrière is het halen van goud op de Olympische Spelen. Ze wist tijdens de Winterspelen in Pyeongchang in 2018 goud op de 1000 meter te halen. Dit kunstje flikte ze vier jaar later tijdens de Olympische Spelen in Peking nog een keer. Tot nu toe heeft de schaatsster tijdens haar carrière 48 medailles in de wacht weten te slepen. Ze denkt echter nog lang niet aan stoppen, zo staat te lezen in haar recente post op Instagram.

Op de onderstaande foto is Suzanne in een kort schaatspakje van kleding merk Fila te zien. De prachtige Groningse staat stil bij haar 26ste verjaardag en laat weten dat ze nog lang niet klaar is met het stellen van doelen. Ze merkt hierbij op dat ze zoveel mogelijk plezier wil maken terwijl ze doet waar ze het beste in is. De post wordt geliket door Puck Moonen, die uitblinkt in het wielrennen en mountainbiken. Suzanne Schulting doet het vandaag rustig aan en blaast 26 kaarsjes uit, al zal het niemand verbazen als ze gewoon op haar verjaardag gaat trainen.

Shorttrackster en influencer

Suzanne Schulting werd vandaag exact 26 jaar geleden geboren in Groningen. Ze is de dochter van Jan Schulting, een Nederlandse voetballer en voetbaltrainer. Sporten is bij Suzanne dus met de paplepel ingegoten. Ze verhuisde in 2015 naar Heerenveen. In datzelfde jaar wist Suzanne voor het eerst een wereldbeker medaille in het shorttrack te bemachtigen. Een jaar later won ze in dezelfde categorie de superfinale over 3000 m.

Tussen 2016 en 2023 wist Suzanne Schulting meerdere keren zilver en brons te pakken tijdens drie wereldbeker weekenden. Ook als langebaanschaatser bleek Schulting een talent te zijn. Ze combineert het met shorttrack. In november 2020 wist ze drie persoonlijke records te breken op de 500 en 1000m tijdens de NK Sprint. Ze eindigde als derde achter Jutta Leerdam en Femke Kok.

suzanne-schulting-verjaardag-instagram